După ce în cursul dimineţii, în cea mai mare parte a ţării, au fost valori minime negative de până la –13°C la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută minimă din această toamnă, în cursul zilei de ieri, temperatura aerului a marcat o uşoară creştere, chiar şi în zonele situate în interiorul arcului carpatic, unde cerul a fost mai mult noros.
Procesul de încălzire a vremii va continua în perioada următoare. Vor creşte maximele, dar şi minimele, astfel încât valori negative mai sunt de aşteptat doar în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar nu cu mult sub limita de îngheţ. La sfârşit de săptămână va fi o nouă răcire şi în mare parte din ţară se va derula un prim pasaj de iarnă, cu ninsori nu numai la munte, dar şi în zonele mai joase, începând cu Crişana, Maramureş şi Banat. O dată cu pătrunderea de aer rece se va intensifica şi vântul, care la munte va ajunge să sufle tare. Tot la munte se creează posibilitatea de viscol. Va avea loc o pătrundere de aer rece de origine polară, care va intra mai întâi prin Câmpia Panonică şi de acolo în zonele intracarpatice, apoi în Oltenia, pe cursul Dunării, după aceea şi dinspre nordul Moldovei către Bărăgan şi Dobrogea. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 100C min.: 10C
Periferie: max.: 110C min.: 30C
Azi (joi):
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe alocuri. Presiunea atmosferică va scădea.
Mâine (vineri):
Cerul se va înnora treptat, iar noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferică va scădea mai ales în a doua parte a intervalului. Maxima: 13°C; minima: 6°C.
Poimâine (sâmbătă):
Vremea se va răci. Cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie, mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Maxima: 8°C, minima: –3°C.
LA MUNTE
Azi (joi):
Cerul va fi mai mult noros în Carpaţii Orientali, unde local vor cădea precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali, unde pe arii restrânse vor cădea precipitaţii mixte.
Mâine (vineri):
Cerul va deveni mai mult noros în toată zona montană. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, la început în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Orientalilor, iar noaptea şi în restul zonei montane.
Poimâine (sâmbătă):
Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, iar în estul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la începutul intervalului, vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate în Orientali şi Meridionali.
PRESIUNEA ATMOSFERICĂ
Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.Azi (jo):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 753... 752 mmHg până la valori în jur de 743... 742 mmHg.
Mâine (vineri):
Presiunea atmosferică va continua să scadă de la valori în jur de 743... 742 mmHg până la valori în jur de 736... 735 mmHg.
Citește pe Antena3.ro