x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabila 27 octombrie 2008

Vremea probabila 27 octombrie 2008

27 Oct 2008   •   00:00
Vremea probabila 27 octombrie 2008

În zonele în care înnorările şi ceaţa au persistat, valorile maxime de temperatură au rămas modeste ieri, mai scăzute decât cele normale la această dată, iar în rest au fost mai ridicate decât până acum.



În această săptămână, vremea din ţara noastră se va încălzi. Încălzirea se va resimţi pentru început la deal şi la munte, apoi şi în celelalte zone. În Câmpia de Vest, Câmpia Română şi în partea continentală a Dobrogei, mercurul termometrelor va depăşi la amiază 21...22 de grade. În Transilvania, nordul Moldovei, dar şi în Subcarpaţii Olteniei şi ai Munteniei, la noapte vor fi valori minime de temperatură sub zero grade, până la –4... –5 grade în depresiuni şi se va produce brumă. Vântul se va intensifica atât cât să amestece şi să schimbe proprietăţile reci ale aerului ce a pătruns în ultima perioadă în Europa de Sud-Est şi implicit în ţara noastră. Presiunea atmosferică va fi în scădere astăzi şi mâine, la limita inferioară a atmosferei, apoi în creştere, iar în altitudine doar în creştere. Se menţin condiţiile de producere a ceţii în zonele joase, iar umiditatea din aer va fi destul de redusă. Ca urmare, ceaţa se va forma pe arii restrânse,în principal în orele dimineţii. (meteorolog: Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:        max.: 160C   min.: 30C
Periferie:    max.: 150C   min.: 00C

Azi (luni):
Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar dimineaţa va fi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

Mâine (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil şi vântul va bate slab până la moderat. Presiunea atmosferică va înregistra o scădere uşoară. Maxima: 18°C; minima: 3°C.

Poimâine (miercuri):

Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va bate slab până la moderat. Dimineaţa va fi ceaţă. Maxima: 19°C, minima: 5°C.

LA MUNTE


Azi (luni):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Local, îndeosebi dimineaţa, se va produce ceaţă. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de intervalul precedent.

Mâine (marţi):

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla slab până la moderat. Local, îndeosebi dimineaţa, va fi ceaţă.

Poimâine (miercuri):

Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali, unde izolat vor fi condiţii să plouă. Vântul va prezenta unele intensificări, îndeosebi în zona înaltă. Dimineaţa şi noaptea, local, se va produce ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (luni):
Presiunea atmosferică va scădea până la valori de 755... 756 mm Hg.

Mâine (marţi):
Presiunea atmosferică va continua să scadă uşor, mai ales în vestul şi în nordul ţării, până la valori de 752... 751 mm Hg.

PROGNOZA ÎN EUROPA

În vestul, nordul şi centrul Europei, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, iar vântul va bate slab până la moderat, cu unele intensificări pe alocuri. Ploile vor fi mai frecvente şi mai extinse ca areal în zonele situate la nord de Munţii Pirinei şi nord-nord-vest de Munţii Alpi, respectiv în Franţa şi Germania, iar spre seară şi în nordul Spaniei şi Elveţiei, unde cantităţile de apă vor fi mai însemnate. O evoluţie asemănătoare va avea vremea în nordul Republicilor Baltice şi în sudul Finlandei. În nordul Finlandei, dar şi în Norvegia şi în Suedia, nu numai în zona de munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. În restul continentului, vremea va fi în general frumoasă, doar cu ceaţă, îndeosebi în primele ore ale zilei, asocitată izolat cu burniţă sau ploi slabe, cel mai probabil în Peninsula Italică şi în Turcia. (meteorolog Romica Jurca)

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×