În ultimele 36 de ore, circulaţia aerului s-a menţinut din sector nordic. Deşi zona depresionară, care a determinat ploile şi răcirea accentuată a vremii din ţara noastră, s-a mai îndepărtat spre estul Europei, fiind poziţionată acum la nord de Marea Neagră, sistemele sale noroase au mai fost prezente ieri şi azi noapte, cu partea lor extremă, deasupra Moldovei şi a estului Transilvaniei, unde au mai fost ploi, relativ multe, dar slabe cantitativ.
În ultimele 36 de ore, circulaţia aerului s-a menţinut din sector nordic. Deşi zona depresionară, care a determinat ploile şi răcirea accentuată a vremii din ţara noastră, s-a mai îndepărtat spre estul Europei, fiind poziţionată acum la nord de Marea Neagră, sistemele sale noroase au mai fost prezente ieri şi azi noapte, cu partea lor extremă, deasupra Moldovei şi a estului Transilvaniei, unde au mai fost ploi, relativ multe, dar slabe cantitativ. La impactul cu rama nordică a Meridionalilor, sistemul noros s-a destrămat, apoi s-a refăcut în zona de sub munte, respectiv în Muntenia, dar cum potenţialul de umezeală s-a diminuat mult, ploile au fost izolate şi de scurtă durată, inclusiv în Capitală, spre sfârşitul nopţii de luni/marţi. Dinspre centrul Europei au mai pătruns, prin Câmpia Panonică, alte formaţiuni noroase şi deasupra regiunilor nord-vestice, mai precis dinspre Crişana spre Munţii Apuseni. În aceste condiţii, doar în Oltenia cerul a fost mai degajat; iar soarele a străbătut printre nori şi în Muntenia. O ameliorare substanţială a regimului termic se poate produce doar dacă s-ar iniţia şi intensifica vântul, atât cât să amestece pelicula de rece din apropierea suprafeţei pământului. Acest lucru, în ţară, încă nu este posibil, iar intensificările de vânt din extremitatea de răsărit nu sunt benefice pentru ceea ce ar însemna ameliorare substanţială. (meteorolog Romica Jurca)
PRESIUNEA ATMOSFERICĂ
Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.Azi (miercuri):
Presiunea atmosferică va creşte de la valori în jur de 757 mm Hg până la valori în jur de 761 mm Hg.
Mâine (joi):
Presiunea atmosferică va continua să crească de la valori în jur de 761 mm Hg până la valori de 765 mm Hg.
BUCUREŞTI
Centru: max.: 210C min.: 100C
Periferie: max.: 200C min.: 80C
Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va creşte.
Mâine (joi):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică va continua să crească. Maxima: 19°C, iar minima: 8°C.
Poimâine (vineri):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil ziua, iar noaptea va deveni noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va creşte. Maxima: 21°C, iar minima: 7°C.
LA MUNTE
Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
Mâine (joi):
Cerul va prezenta unele înnorări şi izolat vor fi ploi slabe. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.
Poimâine (vineri):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil şi doar izolat mai este posibil să plouă slab. Pe văi se menţin condiţiile de ceaţă.
Citește pe Antena3.ro