x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine l-a salvat de Yanis Varoufakis de atacul anarhiştilor

Cine l-a salvat de Yanis Varoufakis de atacul anarhiştilor

29 Apr 2015   •   13:27
Cine l-a salvat de Yanis Varoufakis de atacul anarhiştilor

Yanis Varoufakis, ministrul elen de Finanţe, a fost atacat, marţi seara, de un presupus grup de anarhişti în timp ce lua masa cu soţia sa, într-un restaurant din centrul Atenei, relatează agenţiile internaţionale de ştiri

 
Indivizii au inceput să arunce cu obiecte contondente către Varoufakis iar prima care a sărit să-l apere a fost soţia lui care s-a aşezat între ministru şi traiectoria obiectelor care zburau spre ei.
 
Soţii Varoufakis, care erau însoţiţi şi de un prieten, au fost atacaţi când tocmai se pregăteau să plece din restaurantul aflat în centrul capitalei elene, într-o zonă a cartierului Exarchia unde frecvent sunt proteste ale studenţilor şi forţelor de stânga.
 
Atacatorii s-au mai liniştit după ce Danae Stratou şi-a luat soţul în braţe, punându-se pavăză între ei şi Varoufakis, relatează Bloomberg.
 
După îndelungi discuţii şi invective aruncate de huligani, cei doi soţi au reuşit să se urce pe motocicletă şi să plece acasă fără niciun alt incident.
 
De la declanşarea crizei economice, în 2009, mai mulţi miniştri greci au devenit ţinta atacurilor protestatarilor anarhişti.

×