x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de gospodării inundate în nord-vestul județului Arad

Zeci de gospodării inundate în nord-vestul județului Arad

09 Apr 2016   •   21:52
Zeci de gospodării inundate în nord-vestul județului Arad

În urma ploilor torenţiale căzute în cursul zilei de sâmbătă, în zona de nord-vest a judeţului Arad, zeci de gospodării au fost inundate pe Valea Nadăşului, informează căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Judeţului Arad. 

Potrivit sursei citate, câteva gospodării au fost inundate în localitatea Aldeşti, situată în apropierea oraşului Sebiş, iar în localitatea Nadăş, din cauza colmatării văii cu acelaşi nume, apa şi-a ieşit din matcă, inundând curţi şi grădini. 

'În urma ploilor torenţiale căzute în această zonă, apa a antrenat aluviuni şi vegetaţie din amonte de localitatea Nădăş, care au colmatat un pod. Drept urmare, apa şi-a ieşit din matcă, zeci de case, curţi şi grădini din această localitate fiind inundate, apa pe carosabil atingând aproximativ 50 cm. În primă instanţă, au acţionat Garda de Intervenţie Sebiş din cadrul ISUJ Arad şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Bârsa, însă, datorită gravităţii situaţiei, s-a deplasat în sprijin şi o formaţiune de pompieri militari din Detaşamentului Arad al ISUJ, alcătuită din 5 ofiţeri şi 35 subofiţeri, având în dotare 2 bărci de salvare şi 6 motopompe. În funcţie de evoluţia situaţiei, s-ar putea impune evacuarea mai multor persoane. Mai mult, în jurul orei 21.00, în localitatea Nadăş a căzut alimentarea cu energie electrică', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a Judeţului Arad. 

Sâmbătăt, de la ora 11.00, judeţul Arad se află sub cod galben de ploi şi furtuni, în unele zone plouând torenţial. 

 

Sursa: AGERPRES

×