x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de indicatoare rutiere, furate de pe şoselele din Gorj şi vândute la fier vechi! (VIDEO)

Zeci de indicatoare rutiere, furate de pe şoselele din Gorj şi vândute la fier vechi! (VIDEO)

13 Mar 2015   •   10:22
Zeci de indicatoare rutiere, furate de pe şoselele din Gorj şi vândute la fier vechi! (VIDEO)

Trei tineri din Târgu-Jiu riscă să stea zece ani după gratii, după ce au furat şapte stâlpi de susţinere a unor indicatoare rutiere de pe DN 67 D Târgu-Jiu pentru a-i vinde la fier vechi.

În urmă cu două zile, la 11 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj cu privire la faptul că în data de 9 martie, persoane necunoscute au sustras de pe D.N. 67 D Târgu-Jiu, Cartier Bârseşti, 7 stâlpi de susţinere a unor indicatoare rutiere, scrie Impact in Gorj.

În urma verificărilor, au fost identificate trei persoane, cu vârstele cuprinse între 17 şi 35 de ani, toate din municipiul Târgu-Jiu, care ar fi sustras cei 7 stâlpi din ţeavă de la indicatoarele rutiere situate pe D.N. 67 D.

După ce au luat ţevile, hoţii au aruncat indicatoarele în pădure, în speranţa că nu vor fi prinşi. Lipsa indicatoarelor rutiere a fost, însă, observată imediat de angajaţii de la drumuri care le-au şi înlocuit.

Poliţiştii au recuperat ţevile a căror valoare reală este de aproximtiv 2.000 de lei, dar care fuseseră vândute pentru o sumă modică. Pentru că prin fapta lor au pus în pericol siguranţa rutieră, cei trei gorjeni riscă până la zece ani de închisoare.

Acesta nu este însă primul furt, hoţii au smuls din pământ la sfârşitul anului trecut semnele de circulaţie de pe Defileul Jiului şi Transalpina.

Societatea de drumuri din Gorj cheltuieşte anual 10 mii de lei pentru înlocuirea semnelor de circulaţie furate.

×