x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de locuinţe inundate în localităţile Şerbăneşti şi Movileni din judeţul Olt

Zeci de locuinţe inundate în localităţile Şerbăneşti şi Movileni din judeţul Olt

de Agerpres    |    06 Mar 2014   •   22:16
Zeci de locuinţe inundate în localităţile Şerbăneşti şi Movileni din judeţul Olt

Aproximativ 270 de gospodării din şase localităţi din judeţul Olt sunt afectate de inundaţii, în Movileni şi Şerbăneşti apa intrând şi în 30 de case, potrivit prefectului judeţului Olt, Cătălin Rotea.

Acesta a declarat joi seara că şapte persoane au fost evacuate şi cazate în spaţii puse la dispoziţie de primării, iar alte 30 de persoane au plecat din locuinţele lor ameninţate de ape, la rude.

"Toate primăriile au asigurată permanenţa şi spaţii de cazare în caz de evacuare a unor persoane, sunt pregătite 10 motopompe pentru a scoate apa, şase camioane de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmi şi 140 de oameni pregătiţi să intervină. Nu sunt localităţi izolate", a menţionat prefectul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţi ide Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, cea mai afectată localitate este comuna Şerbăneşti, unde apele revărsate ale pârâului Dorofei au pătruns în 20 de case, 120 de curţi şi grădini, au inundat 350 de hectare de teren arabil şi păşuni, 10 hectare de pădure, 0,5 kilometri de drum judeţean şi un drum comunal pe o porţiune de doi kilometri.

În comuna Movileni, apele Dorofeiului au produs inundaţii la 10 case, 60 de curţi şi grădini, pe 150 de hectare de teren arabil şi păşuni, au afectat 10 podeţe, două poduri şi drumul judeţean pe o distanţă de 200 de metri.

Inundaţii s-au produs joi seara şi în comuna Schitu, unde pârâul Iminog a ieşit din matcă. În Schitu sunt inundate 75 de curţi şi grădini, 120 de hectare de teren arabil, un drum judeţean pe o distanţă de 1,4 kilometri. O persoană din Schitu a fost evacuată şi cazată în spaţiile organizate de comitetul local pentru situaţii de urgenţă.

În oraşul Scorniceşti scurgerile de apă de pe versanţi au dus la inundarea a şapte grădini şi curţi, în comuna Brebeni din cauza revărsării pârâului Dîrjov au fost inundate şapte gospodării şi trei hectare de teren agricol, iar în comuna Perieţi a fost distrusă o cale de acces (punte) către o zonă cu trei gospodării. Aceste gospodării nu sunt izolate deoarece se poate ajunge la ele pe un traseu ocolitor.

Pompierii au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate din oraşul Scorniceşti.

Băsăşteanu a menţionat că în prezent la Movileni sunt 18 pompieri de la ISU şi 20 de pompieri voluntari din localitate care monitorizează situaţia şi acţionează pentru consolidarea unor diguri de apărare construite din saci cu nisip în cursul zilei. Echipaje de pompieri sunt prezente şi în localităţile Şerbăneşti şi Crâmpoia, monitorizează situaţia şi sunt pregătite să intervină dacă va fi necesar.

×
Subiecte în articol: inundatii serbanesti movileni