x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zelenski vine astăzi la București. Președintele Ucrainei se va întâlni cu Iohannis, Ciolacu și parlamentarii români

Zelenski vine astăzi la București. Președintele Ucrainei se va întâlni cu Iohannis, Ciolacu și parlamentarii români

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   07:50
Zelenski vine astăzi la București. Președintele Ucrainei se va întâlni cu Iohannis, Ciolacu și parlamentarii români
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marți la București pentru a se întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu și cu parlamentarii români.

Liderul ucrainean va fi primit marți de președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Evenimentul va începe la ora 13.00, iar la ora 14.15 va fi momentul declarațiilor de presă comune.

Vizita programată la invitația șefului statului român „reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun”, a transmis Administrația Prezidențială.

Consultările politice aprofundate, la București, dintre cei doi lideri „vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise și puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum și discutarea situației de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia”.

Totodată, președintele României anunță că „va pune accentul pe abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei, precum și respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale”.

Și premierul român Marcel Ciolacu se va întâlni marți cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Palatul Victoria.

Întrevederea premierului român cu președintele ucrainean va începe la ora 17.40. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, au anunțat reprezentanții Guvernului.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski va merge marți în Parlamentul României.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski bucuresti