x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua EROILOR -Sărbătoare naţională (GALERIE FOTO)

Ziua EROILOR -Sărbătoare naţională (GALERIE FOTO)

21 Mai 2015   •   16:48
Ziua EROILOR -Sărbătoare naţională (GALERIE FOTO)
Sursa foto: Adrian Manolache

Ziua Eroilor este sărbătoarea naţională prin care cinstim memoria înaintaşilor noştri, cei care s-au jertfit pentru libertatea românilor şi integritatea teritorială a României, afirmă viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.



În mesajul adresat cu ocazia acestei zile comemorative, ministrul Afacerilor Interne subliniază că Ziua Eroilor este "un moment de profundă încărcătură emoţională în care îi onorăm pe aceia care au împlinit 'chiar cu preţul vieţii' jurământul sfânt faţă de patrie, alăturându-se românilor adevăraţi care şi-au pus viaţa temelie pentru această ţară".



"România este astăzi parte a unor alianţe puternice, precum NATO sau UE, iar apărarea unor drepturi şi valori fundamentale constituie un deziderat comun al tuturor statelor care fac parte din acestea. În numele valorilor comune, militarii români din teatrele de operaţii au plătit preţ de sânge în numele libertăţii, siguranţei şi securităţii. Jertfa lor este expresia implicării, fără rezerve, a României în lupta cu actualele ameninţări, cea mai gravă dintre acestea fiind terorismul. Sărbătoarea de astăzi este dedicată acestor eroi, acestor români cu care ne mândrim. Cinste şi onoare memoriei eroilor noştri! Hristos s-a înălţat!", afirmă Oprea în mesaj, potrivit unui comunicat emis joi de MAI.



În comunicat se mai arată că MAI a organizat joi, în Bucureşti, ceremonii militare şi religioase cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cişmigiu, la Parcela eroilor de pe DN1, la Monumentul Pompierilor din curtea Bisericii Sfântul Gheorghe - Plevna, precum şi la Monumentul "Ultimul Străjer al Capitalei".

Fotografii: Adrian Manolache

×