x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Internaţională a Copilului: Cişmigiu se transformă în tărâmul Distracţiei. Ce evenimente organizează Primaria Municipiului Bucureşti

Ziua Internaţională a Copilului: Cişmigiu se transformă în tărâmul Distracţiei. Ce evenimente organizează Primaria Municipiului Bucureşti

31 Mai 2013   •   16:18
Ziua Internaţională a Copilului: Cişmigiu se transformă în tărâmul Distracţiei. Ce evenimente organizează Primaria Municipiului Bucureşti

Primaria Capitalei continua traditia evenimentelor dedicate copiilor si, prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, a organizat Cismigiul Copiilor. Astfel, cei mici impreuna cu parintii si bunicii sunt asteptati in Cismigiu, care, de la ora 11.00 si pana seara la ora 21.00, se transforma in taramul Distractiei.

Teatrul, muzica si dansul sunt personajele principale ale zilei. Printese, pirati, jongleuri, clovni si magicieni tranforma aleile parcului intr-o lume de poveste. Aici, printre baloane colorate si imagini din basme, vor avea loc ateliere, jocuri si concursuri. Pe Insula Veseliei copiii sunt invitati sa construiasca papusi, sa devina maestri Origami, sa deseneze si sa modeleze impreuna cu artistii plastici, iar cei mai indrazneti pot participa la workshop-ul de percutie. In Foisor, micutii sunt pictati pe fata si coafati. Pe Podul Artelor portretisti si caricaturisti le vor imortaliza figurile si le vor oferi desenele in dar. Timp de 10 ore, vor fi spectacole in toate zonele parcului. Pe cele doua scene - amplasate in vecinatatea Foisorului si langa Lac - vor urca ansambluri artistice, trupe de teatru si dans, coruri de copii si solisti. Distractia va continua in Cismigiul Copiilor si a doua zi, pe data de 2 iunie.

Jocurile copilariei la Palatele Brancovenesti

Si Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” din Mogosoaia le-a pregatit celor mici o multime de surprize de ziua lor. Atat pe 1, cat si pe 2 iunie, incepand cu orele 11.00, in curtea domeniului brancovenesc, personaje din desene animate, actori si animatori ii vor invita pe cei mici intr-o lume de poveste. In cadrul atelierelor de creatie, piticii vor confectiona papusi din linguri de lemn sau hartie creponata, precum si felicitari 3D. Personaje din poveste - Alba ca Zapada, Mikey Mouse si Cenusareasa vor modela baloane si-i vor invita la joaca pe sarbatoriti. Nu vor lipsi momentele interactive in care cei mici vor fi personajele principale ale unei povesti despre prietenie, avand la baza fabula “Lisita si Iepurasul”. Un alt moment al evenimentului va fi „Sa invatam sa ne jucam impreuna”. Astfel, copiii se vor bucura de cele mai frumoase jocuri ale copilariei: “Oglinda”, “Masinaria umana”, “Statuile muzicale”, “Mima”, “Cald-Rece”, “Apa-Pamant”, “Sarpele”, “Saritul in saci”, “1,2,3 la perete stai”, “Dans pe colaje muzicale”. Distractia va fi garantata de actorii de la Rod’Art. „Cavalerul jucariilor” si „Ograda muzicala” vor fi piesele de teatru ce vor incheia evenimentul organizat la Palatele Brancovenesti.

Festivalul Copiilor in Parcul Herastrau

Si in Parcul Herastrau, Primaria Capitalei prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, organizeaza Festivalul Copiilor. (intrarea Charles De Gaulle).
Aici vor avea loc spectacole de muzica si dans, oferite chiar de catre copii, spectacole de magie si de teatru, dar si face-painting, coaforul copiilor, clovni si o demonstratie inedita de dresaj canin si ecvestru sustinuta de catre Jandarmeria Romana.
De asemenea, vor fi organizate concursuri si jocuri precum „Sotronul”, „Intrecere cu sacii”, „Tara, tara vrem ostasi”, „Ratele si vanatorii” si multe altele, in paralel cu spectacolele oferite pe scena.

Totodata, copiii vor avea acces gratuit la Gradina Zoologica, atat de 1 iunie, cat si a doua zi, 2 iunie.

Nu sunt uitati nici copiii foarte mici, la Centrul de ingrijire si educatie timpurie pentru copii 0-3 ani Curcubeul Magic (Calea Serban Voda, nr. 84, sector 4), unde, de 1 iunie, intre orele 10.00-16.00, vor avea loc activitati distractiv-educative, printre care un atelier ecologic de plantat legume, curs de gatit pentru copii si picnic, oferite de Bob Sanatos, sau mini-curs de gatit cupcake–uri ingenioase.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira o mini-expozitie de arta fotografica pe temele copilariei, realizata de artistul fotograf Elena Hirtan, aceasta constituind prima initiativa de expunere neconventionala in spatiile sociale ale Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ale tinerilor artisti bucuresteni. Toate activitatile sunt gratuite, toti copiii participanti primesc jucarii si au acces la vata de zahar, bar de bomboane, casacada de fructe si fantana de ciocolata.

×