Zona metropolitana a Capitalei. Inca un subiect care a cazut victima orgoliilor dintre membrii Aliantei PNL-PD.
Varianta PNL n-a fost agreata de PD si invers. Dupa o lunga pauza, edilii Capitalei, arhitecti, autoritati locale din judetele invecinate s-au intrunit ieri pentru a dezbate proiectul de dezvoltare a Bucurestiului. Zona metropolitana ar fi, in viziunea lor, de 20 de ori mai mare ca intindere comparativ cu actuala Capitala. Printre viitorii cetateni ai metropolei Bucuresti s-ar numara si cei peste 4.600 de sinistrati din Spantov, Chiselet, Manastirea, Unirea si Borcea.
VISE. La nord, metropola se va invecina cu judetul Prahova, iar la sud, cu Bulgaria. Sudul metropolei va avea doua porturi, la Giurgiu si Oltenita, precum si un aeroport, la
Popesti-Leordeni, de trei ori mai mare decat "Henri Coanda".
Bucurestiul va fi inconjurat de o centura verde-galbena (verdele reprezentand paduri, iar galbenul terenurile agricole), dupa modelul britanic. De asemenea, zona metropolitana va avea opt localitati satelit, in jurul carora va incepe dezvoltarea urbanistica a teritoriului. "Satelitii" Bucurestiului vor fi Fundulea, Snagov, Buftea, Gradistea, Mihailesti, Comana, Bolintin si Branesti, localitati care vor cunoaste o dezvoltare urbanistica deosebita.
INCERTITUDINE. Ca in mai toate situatiile de genul asta, autoritatile locale nu au putut preciza insa un termen pentru realizarea acestui
proiect. "2007 va fi, cu siguranta, anul in care va incepe efectiv constructia zonei metropolitane. Prefer sa pierdem mai mult timp cu studiile, pentru a vedea care sunt pasii", a spus Videanu.