x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zsolt Nemeth: Refuzul României de a acorda permisiunea de aterizare a avionului preşedintelui este o provocare

Zsolt Nemeth: Refuzul României de a acorda permisiunea de aterizare a avionului preşedintelui este o provocare

17 Mar 2009   •   00:00

Principalul partid de opoziţie din Ungaria, Fidesz, a calificat drept o "provocare cumplită" refuzul României de a acorda permisiunea de aterizare pentru avionul preşedintelui ungar Laszlo Solyom, a afirmat Zsolt Nemeth, preşedintele comisiei de afaceri externe a Parlamentului ungar, informează MTI.



Zsolt Nemeth a adăugat că partidul său aşteaptă ca Ministerul de Externe ungar să exprime un "protest ferm" în legătură cu această problemă. "Este fără precedent şi evocă timpurile comuniste", a apreciat Zsolt Nemeth, citat de Agerpres. Ministrul de externe, Kinga Goncz, a calificat sâmbătă drept un "gest neprietenos" din partea autorităţilor române de a nu acorda autorizarea de aterizare pentru avionul preşedintelui Laszlo Solyom în Transilvania, unde se află o numeroasă comunitate etnică maghiară şi unde preşedintele ungar urma să participe la o manifestare cu prilejul aniversării Revoluţiei de la 1848.

×
Subiecte în articol: romania