x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zurich este oraşul cu cel mai ridicat salariu brut din lume. Vezi pe ce loc se află Bucureştiul

Zurich este oraşul cu cel mai ridicat salariu brut din lume. Vezi pe ce loc se află Bucureştiul

28 Sep 2012   •   08:24
Zurich este oraşul cu cel mai ridicat salariu brut din lume. Vezi pe ce loc se află Bucureştiul

Zurich este orasul cu cel mai ridicat salariu brut, urmat de Geneva, Copenhaga, Oslo si Luxemburg. New York ocupa pozitia 6, Sydney se afla pe locul 7, iar Tokyo este pe 8. Locurile 9 si 10 sunt ocupate de Munchen si Flankfurt. Berlinul este pe locul 19, iar Paris pe 21. Pe ultimele locuri sunt plasate orasele New Delhi, Jakarta si Manila. Bucurestiul se afla pe locul 62, fiind urmata de Bangkok, Sofia, Mexico, Cairo, Kiev.

Informatiile apar in ultima editie a studiului UBS, "Preturi si salarii", care analizeaza puterea de cumparare si salariile din 72 de orase din lume.

Informatiile apar in ultima editie a studiului UBS, "Preturi si salarii", care analizeaza puterea de cumparare si salariile din 72 de orase de pe planeta.

Potrivit studiului, cele mai mari diferente salariale sunt in asia. spre exemplu, in Tokyo salariul brut este de 12 ori mai mare decat cel din New Delhi.

Totodata, cifrele arata ca oamenii din orasele vest-europene castiga de patru ori mai mult decat cei din Europa de Est. Iar un factor care contribuie la aceasta situatie sunt cele doua orase elvetiene, Zurich si Geneva, acolo unde reducerile salariale sunt scazute.

In Australia si Noua zeelanda, dolarul s-a apreciat puternic fata de dolarul american sau francul elvetian.

In contrast, nivelul salarial in Dublin si Atena a scazut puternic in urma crizei financiare cu care se confrunta Irlanda si Grecia.

Bucuresti, in cifre:
Preturi: locul 70
Salarii: locul 62
Puterea de cumparare: locul 61
Impozite si CAS: 29% din salariul brut

×