x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: ÎCCJ ar trebui să înfiinţeze, pe lângă celelalte secţii, şi secţia 'Adrian Năstase'

Adrian Năstase: ÎCCJ ar trebui să înfiinţeze, pe lângă celelalte secţii, şi secţia 'Adrian Năstase'

28 Feb 2011   •   13:27

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul premier Adrian Năstase, a declarat, la sfârşitul termenului de luni din dosarul 'Zambaccian', că poate ar trebui să-şi instaleze un birou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în perspectiva următoarelor termene din cele trei dosare ale sale.

'Ar trebui ca ÎCCJ să stabilească o sala specială pentru procesele mele, sau de ce nu, aşa cum există Secţia Penală, Secţia Comercială sau Secţia Civilă, să existe şi o Secţie 'Adrian Năstase'', a spus în mod ironic Adrian Năstase.

Acesta a calificat aspectul legat de cele şase termene din luna martie ca fiind deranjant, dorindu-se, de fapt, 'blocarea activităţii sale politice'.

'Luna martie va fi o lună plină, poate ar trebui să-mi fac un birou la Înalta Curte. Deci, există o abordare diferenţiată a dosarelor mele. În dosarul cu Melinescu, care este un caz uşor, au dat termen o lună, pe când la 'Trofeul calităţii' au stabilit patru termene în 14 zile', a subliniat Adrian Năstase.

'La ÎCCJ urmează să aibă loc termen pe 10 martie în dosarul 'Zambaccian', apoi pe 11, 18, 22 şi 25 martie sunt termene în 'Trofeul calităţii' pentru ca pe 30 martie să fie dosarul 'Mătuşa Tamara'', a precizat, la rândul său, avocatul fostului premier, Ioan Cazacu.

Acesta a susţinut că a fost suprinzătoare schimbarea Completului de judecată şi că nu a fost comunicat motivul acestei schimbări.

×