x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 1 Decembrie, ziua vrajbei în politică

1 Decembrie, ziua vrajbei în politică

de Georgiana Ionita    |    28 Noi 2016   •   15:22
1 Decembrie, ziua vrajbei în politică
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Politicienii cu probleme penale au sărit ca arși după decizia președintelui Klaus Iohannis  de a scoate persoanele certate cu legea de pe lista de invitați pentru festivitățile organizate pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Liderii PNL sunt de acord cu interdicţia impusă de şeful statului.

Pe lista neagră a politicienilor cu probleme penale s-ar afla, printre alţii, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, care, potrivit noilor reguli ale președintelui, au interdicție la parada militară de 1 Decembrie și la recepţia de la Cotroceni. ''În cazul acesta a confundat politica cu naţiunea. 1 decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici al lui Cioloş, nici a PNL şi USR, este sărbătoarea conştiinţei naţionale. Orice român are dreptul şi trebuie să se bucure de ziua naţională. Aici nu se pot pune restricţii. Cine l-a sfătuit să facă această mişcare greşită nu ştiu, dar asta este'', s-a revoltat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o emisiune TV.

Liberalii aplaudă

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a preferat în schimb să se abțină de la comentarii, așa cum a învățat la niște cursuri de media pe care le-a urmat recent. "Să nu mă întrebaţi despre 1 decembrie şi de Iohannis că nu vă răspund nimic, pe cuvânt de onoare. Am fost recent la un curs de media traning şi ne-au învăţat cum trebuie să ne comportăm la capcanele pe care ni le întindeţi”, s-a eschivat co-preşedintele ALDE.

În schimb, liberalii aplaudă decizia luată șefului statului. “Preşedintele României arată consecvenţă şi seriozitate pentru că aceste declaraţii nu le-a făcut odată cu invitaţiile pentru Ziua Naţională, ci le-a făcut încă din campania electorală şi după câştigarea alegerilor, ar fi fost păcat să se fi răzgândit', a declarat vicele PNL, Teodor Atanasiu.

×