x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 15 august, zi liberă

15 august, zi liberă

de Jurnalul National    |    18 Apr 2008   •   00:00

Comisia de muncă a Senatului va trebui să se pronunţe în termen de o lună asupra unei cereri de reexa­minare transmisă, luni, de preşedintele Traian Băsescu, prin care şe­ful statului solicită ca şi Ziua Săr­bătorii Adormirii Maicii Domnului, 15 august, să fie declarată sărbătoa­re legală.

Propunere de la Cotroceni


Comisia de muncă a Senatului va trebui să se pronunţe în termen de o lună asupra unei cereri de reexa­minare transmisă, luni, de preşedintele Traian Băsescu, prin care şe­ful statului solicită ca şi Ziua Săr­bătorii Adormirii Maicii Domnului, 15 august, să fie declarată sărbătoa­re legală. Cererea de reexaminare se re­­feră la o iniţiativă legislativă, tri­mi­să spre promulgare, care prevede ca prima şi a doua zi de Rusalii să fie de­clarate sărbători legale, şi, prin urmare, să fie nelucrătoare.


Argument. Potrivit cererii de reexa­mi­nare, Traian Băsescu arată că Ziua Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului “este o sărbătoare decla­rată legal nelucrătoare în zece ţări europene: Germania (în unele landuri), Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia”. La 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei.

Potrivit site-ului Senatului, solici­tarea Preşedinţiei de reexaminare a fost înaintată comisii­lor de specialitate ale acestei Ca­me­re, pentru ra­port şi avize, marţi, cînd se întruneşte şi Biroul Permanent al Senatului. Unul dintre semnatarii iniţiativei legislative, Ioan Chelaru,  a declarat pentru Mediafax că la şedinţa de marţi a Biroului Permanent nu a fost pre­zen­tată cererea lui Traian Băsescu. Preşe­di­n­ţia nu a făcut încă nici un anunţ privind soli­ci­tarea de reexaminare a actului normativ.

×
Subiecte în articol: politic