x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A fost schimbată șefa direcției de avizare din MJ, care a refuzat să avizeze PNDL3

A fost schimbată șefa direcției de avizare din MJ, care a refuzat să avizeze PNDL3

03 Sep 2021   •   11:53
A fost schimbată șefa direcției de avizare din MJ, care a refuzat să avizeze PNDL3

Vineri a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul Ministerului Justiției, „care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, acuză deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu: „Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea”.

„Le cer lui Florin Cîțu și omului numit de el la Ministerul Justiției, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiției. Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea. Astăzi a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, scrie pe Facebook Ionuț MOșteanu.

Deutatul USR PLUS afirmă că „abia aseară (joi seara - n.r.) a ajuns originalul ordonanței la ministerul justiției, deși premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile ”.

„Lanțul minciunilor și abuzurilor trebuie să înceteze. PNL are obligația să numească un nou prim-ministru în ședința coaliției de astăzi. Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba”, conchide Moșteanu.

Vineri dimineața ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, afirma că nu a operat nicio schimbare, dar că va semna ordinul de delagare pentru un secretar de stat - „Cu siguranță că unii vor dori să continue cu mine, alții nu vor dori să continue cu mine interimar. Este opțiunea lor”.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pndl3