x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acord politic semnat între PNL şi USR; Barna: Vom vedea care va fi şi prestaţia în comisii a miniştrilor

Acord politic semnat între PNL şi USR; Barna: Vom vedea care va fi şi prestaţia în comisii a miniştrilor

28 Oct 2019   •   17:48
Acord politic semnat între PNL şi USR; Barna: Vom vedea care va fi şi prestaţia în comisii a miniştrilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat luni că a semnat acordul politic cu PNL, arătând că acesta prevede principiul contributivităţii în întreg sistemul de pensii plătite de stat, pentru a asigura un tratament echitabil pentru toţi.

"Am semnat împreună cu premierul desemnat acordul politic propus data trecută de către USR. În momentul de faţă suntem în line dreaptă. O să vedem audierile în comisii. Am avut astăzi discuţii cu colegii noştri la grupul parlamentar şi în principiu vom vedea care va fi prestaţia miniştrilor şi era condiţionat şi de susţinerea acordului politic, lucru care tocmai s-a întâmplat. Vom vedea care fi şi prestaţia în comisii a fiecăruia dintre miniştri, astfel încât luni să avem şedinţa de vot şi susţinem explicit şi fără niciun echivoc ideea că trebuie să scăpăm cât mai repede de guvernarea Dăncilă şi sper ca de lunea viitoare să avem un nou guvern legitim şi validat de către Parlament", a spus Barna după întâlnirea cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, premierul desemnat.

El a arătat că acordul cuprinde o reformulare referitoare la pensiile speciale, arătând că aceasta stipulează "aşezarea pe principiul contributivităţii a întregului sistem de pensii plătite de stat în acord cu deciziile CCR referitoare la pensiile militarilor şi magistraţilor şi conform proiectelor depuse anterior de cele două partide pentru a asigura un tratament echitabil pentru toţi".

Barna a fost întrebat dacă mai există obiecţii faţă de miniştri.

"Mai sunt unele puncte de vedere care au fost exprimate de colegi în spaţiul public, dar nu sunt niciunele dramatice, astfel încât, în momentul de faţă, noi o să vedem prestaţia în comisii, care este una foarte importantă, pentru că dincolo de CV-uri şi prezenţa în mediul online a diverselor informaţii despre miniştrii propuşi, calitatea prestaţiei din fiecare comisie parlamentară este una definitorie pentru acordarea votului", a afirmat preşedintele Dan Barna.

El a spus că premierul desemnat este optimist în legătură cu cvorumul pentru învestirea Guvernului.

"Vom face tot ce depinde de noi pentru a exista cvorum. Pentru noi este o prioritate la fel cum este şi pentru premierul desemnat - să scăpăm cât mai repede de Guvernul Dăncilă, să intrăm în logica unei guvernări validate de Parlament", a spus Barna.

Preşedintele USR a afirmat că premierul desemnat Ludovic Orban a confirmat că după constituirea bugetului şi după alegerile prezidenţiale este necesar ca acordul pentru alegeri anticipate să revină pe masă. AGERPRES

×