x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzație gravă: Valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, dar despăgubirea a rămas neschimbată

Acuzație gravă: Valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, dar despăgubirea a rămas neschimbată

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   07:40
Acuzație gravă: Valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, dar despăgubirea a rămas neschimbată

Modificările aduse în Parlament Legii privind asigurarea obligatorie a locuințelor de către PSD și PNL au crescut cu 30% valoarea primelor de asigurare, în timp ce valoarea despăgubirilor a rămas neschimbată, acuză USR.

Inițiativa legislativă a deputatei Pollyanna Hangan urmărește să corecteze această neregulă, revenind la un echilibru între suma plătită de cetățeni și suma pe care o primesc ca despăgubire.

Legea a primit, însă, aviz negativ din partea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, acuză USR.

„Dacă românii sunt obligați să plătească mai mult pentru asigurările lor, este normal și drept să beneficieze de o compensație pe măsură. În loc să protejeze interesele românilor, PSD și PNL vor să bage și mai adâng mâna în buzunarele românilor. Cu această lege, dorim să restabilim echilibrul și să oferim românilor dreptatea pe care o merită", spune Pollyanna Hangan, deputat USR de Hunedoara.

USR face apel la toate partidele parlamentare să reevalueze poziția asupra acestei legi și să voteze legea atunci când va ajunge în plenul Camerei Deputaților și Senatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ptime asigurare despagubire