x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzații în USR cu privire la bani negri din campania electorală

Acuzații în USR cu privire la bani negri din campania electorală

de Ion Alexandru    |    18 Iun 2019   •   09:07
Acuzații în USR cu privire la bani negri din campania electorală
Sursa foto: Lucian Alecu

USR-iștii se sfâșie între ei, la nici o lună de la alegerile europarlamentare. Pe un grup intern de Facebook al formațiunii conduse de Dan Barna, responsabilul filialei Giurgiu, Iulia Ramona, arată că, într-un raport al plăților de campanie de până la data de 7 iunie, există trei plăți a câte 5.000 de lei făcute către trei firme care nu au îndeplinit ce scria în contractele semnate. Toate firmele sunt administrate de membri ai USR.

 

Informaţiile sunt detaliate de Andreea Talmazan, alt membru USR, care descrie cu amănunte despre ce contracte este vorba. “Un contract cu firma Breazu Renting Center SRL, în valoare de 5.000 de lei, pentru închirierea unui sediu de campanie. Cosmin Andronache, preşedintele filialei judeţene Giurgiu, spune în postarea sa că banii, plătiţi la începutul lunii iunie, au fost returnaţi. Nu spune când, mai exact. De reţinut că Andronache Cosmin este proprietarul clădirii în care se află sediul firmei pe care o deţine cu încă un asociat şi care a subînchiriat spaţiul filialei judeţene Giurgiu”, arată Talmazan.

 

Bani încasați, servicii neprestate

Al doilea contract a fost încheiat cu SC Eriska SRL, patronată de Mirel Axinte, membru USR din  noiembrie 2018. Compania funcționează în sediul USR Giurgiu şi încasează lunar 500 de lei pentru administrarea paginii de Facebook a organizației. Iar al treilea contract a fost încheiat cu societatea Tavimed SRL, deținută de Alexandru Ionuț Ciprian, preşedintele filialei Ogrăzeni a USR. Contractul are ca obiect realizarea de cercetări sociologice, însa USR Giurgiu acuză că nu există nicio cercetare sociologică efectuată în acest județ, pentru USR. Mai mult, pentru luna aferentă campaniei electorale nu există niciun raport de activitate.

 

Contracte date între membrii de partid

Acuzațiile de pe grupul intern de social-media USR Giurgiu vin la doar câteva zile după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, proaspătul ales europarlamentar USR Cristian Ghinea şi-a acuzat trei colegi - Bogdan Stroe, Teodora Stoian şi Sorin Pavel - că au “făcut angajamente pe banii partidului, în sensul că primii doi i-au atribuit un contract celui de-al treilea”. Concret, Sorin Pavel, membru USR, care deține o agenție de publicitate, ar fi încasat suma de 8.000 de euro pentru a presta servicii de promovare în media a campaniei USR pentru alegerile europarlamentare.

×