x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Adrian Năstase este pe o pantă"

"Adrian Năstase este pe o pantă"

de Dana Piciu    |    20 Iul 2007   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri că fostul premier Adrian Năstase, prin campania costisitoare de imagine pe care a inceput-o pe seama partidului, se indepărtează de scopul pe care şi l-a propus, respectiv acela de a-şi reface imaginea şi de a reveni in echipa de conducere a PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri că fostul premier Adrian Năstase, prin campania costisitoare de imagine pe care a inceput-o pe seama partidului, se indepărtează de scopul pe care şi l-a propus, respectiv acela de a-şi reface imaginea şi de a reveni in echipa de conducere a PSD. "Ca să poţi să fii intr-o echipă de conducere ai nevoie, in orice instituţie democratică, de cineva ca să te propună, de cineva ca să te aleagă şi ai nevoie de un Congres. Nu există nici o modalitate ca o persoană să fie intr-o funcţie de conducere in afara votului democratic din partid", a mai precizat Geoană. "Dorim să avem oameni competenţi alături de noi, atunci cănd acest lucru este util partidului şi cănd avem un cadru democratic care să poată să permită aşa ceva. Pănă atunci cred că Adrian Năstase este pe o pantă care nu-l aduce mai aproape de scopul pe care şi l-a propus", a mai spus Geoană.

ILIESCU, PRO NĂSTASE. In schimb, preşedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a apreciat că Adrian Năstase nu vizează o funcţie, dar că are dreptate atunci cănd spune că PSD nu trebuie să lase in afară pe nimeni. "Nu o funcţie. El nu o funcţie vizează. Eu cred că are dreptate şi au dreptate şi alţii: noi nu trebuie să lăsăm in afară pe nimeni, e loc pentru toţi, trebuie să ştim să adunăm, şi nu să imprăştiem oamenii", a spus Iliescu.

Declaraţiile celor doi vin la două zile după ce Năstase s-a arătat deranjat, intr-o emisiune de la Antena 3, de abordarea pe care ar fi avut-o Geoană faţă de persoana sa la Comitetul Executiv Naţional, dat fiind faptul că nu i-a luat apărarea, deşi el a fost cel care l-a promovat. Năstase i-a cerut atunci preşedintelui PSD să clarifice acele afirmaţii. Presa a relatat că Mircea Geoană ar fi declarat săptămăna trecută, la şedinţa Comitetului Executiv, că unele organizaţii fac regii in legătură cu intoarcerea lui Năstase şi că "dosarele grele" ale acestuia nici n-au fost incă scoase.

Pe de altă parte, Geoană a mai anunţat ieri că Adrian Severin va fi cel care va coordona oferta politică şi strategia PSD in ce priveşte alegerile europarlamentare şi i-a recomandat vicepreşedintelui demisionar al PSD, Vasile Dăncu, să se facă comentator de presă sau analist dacă doreşte, fiind "liber la comandă".

×
Subiecte în articol: politic psd nastase