x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: Guvernul nu are altă soluţie legală decât să renunţe la recalcularea pensiilor militare

Adrian Năstase: Guvernul nu are altă soluţie legală decât să renunţe la recalcularea pensiilor militare

13 Ian 2011   •   10:26
Adrian Năstase: Guvernul nu are altă soluţie legală decât să renunţe la recalcularea pensiilor militare

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a criticat decizia Guvernului de a nu respecta hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 8 ianuarie 2011, potrivit căreia recalcularea pensiilor militare trebuie suspendată, afirmând că singura soluţie legală pe care o are la dispoziţie Executivul este aceea de a renunţa la aceste recalculări.

"Guvernul nu are altă soluţie legală decât de a renunţa la recalcularea pensiilor militare. Astăzi, România a mai dat un exemplu trist prin această umilire a militarilor români. Suntem în NATO datorită acestor oameni, nu din cauza lor, pentru că, pe unii dintre ei, i-am pensionat anticipat şi am pus capăt unor cariere la o vârstă când în alte meserii de-abia te lansezi către vârf. Nu vorbim de oameni privilegiaţi, ci de oameni sacrificaţi, exact pentru interesul naţional", a afirmat Adrian Năstase, pe blogul personal.

În opinia liderului PSD, anularea procesului 'nedrept' de recalculare a pensiilor militare 'nu poate fi proces de negociere'.

"Legea nu se tranzacţionează. Boc şi ai lui încalcă, încă o data, Constituţia. Au dovedit-o deciziile succesive ale CCR din ultimii ani. (...) Guvernul nu a luat decizia de a respecta legea, de a respecta o hotărâre definitivă a Justiţiei. Dimpotrivă, Executivul transmite pe surse de presă o enormitate: va aplica hotărârea ÎCCJ doar în cazul acelor pensionari militari care au acţionat Executivul în judecată", a mai spus Adrian Năstase, potrivit Agerpres.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a mai spus că, dacă Guvernul ar decide să aplice legea doar la unii, 'din acel moment România nu va mai avea Justiţie'.

"Suntem foarte aproape, extrem de aproape de momentul în care Puterea se pregăteşte să anunţe că legea o face Comandatul Suprem, 'Imperatorul' - aşa cum se întâmplă în Evul Mediu, când totul era o mascaradă, iar judecătorii, acolo unde existau, doar instrumente de aplicare a voinţei unuia care, nu de puţine ori un dement, credea că este de sorginte divină. L-am auzit pe Băsescu cum se plângea că nu controlează judecatorii, că acolo este problema, neuitând să îşi apere procurorii. Aceeaşi procurori care s-au sesizat, la comandă, pe articole de trei rânduri din presă ani de zile, dar tac în faţa unor imagini care dovedesc furtul de voturi în Parlament. Dacă o astfel de soluţie se aplică, România se poate gândi de pe acum către ce gaură neagră din lume asta se orientează, pentru că cine crede că în Spaţiul Schengen eşti acceptat aşa, nu a făcut decât să ia lumina de la Cotroceni", a mai afirmat Adrian Năstase.

×