x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD rămâne vacant, în aşteptarea lui Năstase

Victor Ponta: Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD rămâne vacant, în aşteptarea lui Năstase

18 Mar 2013   •   14:00
Victor Ponta: Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD rămâne vacant, în aşteptarea lui Năstase
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că a decis împreună cu ceilalţi membri ai PSD ca postul de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului să rămână vacant, pentru a putea fi ocupat de Adrian Năstase, atunci când acesta va fi eliberat.

"La reuniunea Consiliului Naţional nu se va alege nicio persoană pentru afuncţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Sigur, Partidului Social Democrat nu poate decât să respecte legea partidelor. Nu putem face derogări de la lege în partide. Însă decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consilului Naţional este o decizie politică, pe care ne-o asumăm", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că atât el, cât şi partidul l-au susţinut pe Năstase pe toată durata detenţiei, fără să ascundă acest lucru şi fără să se gândească dacă acest lucru afectează imaginii.

"Îmi doresc ca domnul Năstase să fie liber astăzi, apoi să vorbesc cu el şi să luăm o decizie împreună în ceea ce priveşte viitorul său în partid. Trebuie să discut cu domnia sa pentru a stabili clar care va fi rolul său. Respectăm deciziile judecătoreşti, dar din punct de vedere politic respectăm rolul lui Adrian Năstase în PSD şi nimeni nu s-a dezis de el în toată această perioadă. Dacă va aduce beneficii sau deservicii partidului, asta o vor aprecia analiştii, sondajele de opinii. Dar poziţia noastră faţă de Adrian Năstase nu a fost niciodată un secret, nu a fost ceva ascuns", a mai spus Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta psd adrian nastase