x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Nastase: "Talpes trebuie sa ne spuna ceea ce vrea"

Adrian Nastase: "Talpes trebuie sa ne spuna ceea ce vrea"

25 Mai 2005   •   00:00

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, refuza sa comenteze declaratiile lui Ioan Talpes in cazul Omar Hayssam, senatorul oferindu-si intre timp serviciile lui Traian Basescu.

  • de GABRIELA ANTONIU
  • AUDIENTA. Ioan Talpes a mers luni la presedintele Basescu pentru a-si oferi serviciile
    Acum doua zile Talpes a lansat ideea ca anumite persoane din PSD ar avea legaturi cu Omar Hayssam si a avertizat ca daca cei obligati sa se pronunte nu o vor face, o va face el. "Nu am nici un comentariu pe acest subiect si cred ca domnul Talpes trebuie sa ne spuna ceea ce doreste. Nu am sa comentez chestiuni de acest gen. Nu sunt purtatorul de cuvant al domnului Talpes si nici al altor domni din partid sau din afara acestuia. Daca dansii doresc sa spuna ceva pot spune", a declarat ieri Adrian Nastase.

    ALTE PRIORITATI. Potrivit lui Adrian Nastase, in acest moment PSD are alte prioritati, respectiv de a monitoriza activitatea Guvernului si de a trage semnale de alarma in legatura cu ceea ce considera ca nu functioneaza asa cum trebuie. El a apreciat ca prea mult timp s-a pierdut cu "chestiuni colaterale" si este timpul sa se revina la ceea ce este de fapt obiectivul principal al unui partid de opozitie puternic, acela de a veni cu solutii alternative la motiunile pe care le ia actuala putere. Adrian Nastase a spus ca in acest moment este necesar ca in partid sa functioneze la capacitate maxima Consiliul National pentru Integritate Morala, care sa rezolve problemele ce ar putea aparea.

    SEMNAL. "Sigur, apar de fiecare data diverse teme care sunt mai spectaculoase, dar sa nu uitam problemele legate de inundatii, sa ne gandim la relatia noastra externa care in Europa este in acest moment extrem de afectata. Am fost in Franta, de curand, si cred ca niciodata pana acum relatiile intre Romania si Franta nu au fost la un nivel atat de coborat. De asemenea, alegerile anticipate din Germania ar putea crea dificultati in legatura cu ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE", a mai spus Nastase.

    LOBBY LA COTROCENI
    Senatorul Ioan Talpes a solicitat, inca de saptamana trecuta, o audienta la presedintele Traian Basescu, el fiind primit luni de seful statului, imediat dupa ce si-a dat demisia din PSD, au declarat pentru Mediafax surse concordante. Senatorul Ioan Talpes a recunoscut, marti seara, intr-o emisiune la TVR, ca, dupa ce a demisionat din PSD, a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, pentru a-l asigura ca se poate baza pe el in sustinerea actiunilor statului pentru integrarea europeana. Potrivit surselor citate, Talpes a discutat cu Basescu si probleme tinand de siguranta nationala, inclusiv cazuri cu implicatii politice, prezentandu-i sefului statului si consideratiile sale despre ultimele evolutii din PSD. Talpes a demisionat luni din partid, iar a doua zi i-a atacat pe liderii PSD printre care si vicepresedintele Ioan Rus. "Partidul nu ar muri plecand nimeni", a spus Rus, referindu-se la faptul ca demisia senatorului Ioan Talpes din PSD a provocat multe discutii.

    ×
    Subiecte în articol: politic psd talpeş