x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Wiener: Nu cred că școala, așa cum o știam înainte de pandemie, va fi posibilă în următoarea perioadă

Adrian Wiener: Nu cred că școala, așa cum o știam înainte de pandemie, va fi posibilă în următoarea perioadă

14 Ian 2021   •   14:25
Adrian Wiener: Nu cred că școala, așa cum o știam înainte de pandemie, va fi posibilă în următoarea perioadă

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener nu crede că va fi posibilă, în următoarea perioadă, școala față în față în toate localitățile din România.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că este „imperativ” ca școala să se desfășoare față în față, din semestrul al doilea, cel puțin pentru preșcolari, clasele 0 – a IV-a, a VIII-a și a XII-a, în zonele verzi și galbene.

„Nu cred că şcoala, aşa cum o ştiam înaintea pandemiei - cu elevii din toate clasele prezenţi simultan la şcoală în toate localităţile din România, va fi posibilă în următoarea perioadă. Cred însă că este imperativ ca din semestrul 2 unităţile de învăţământ să fie deschise cel puţin pentru preşcolari, clasele 0 - IV, VIII şi XII; cel puţin în zonele verzi şi galbene - cu incidenţă cumulată de sub 3/1.000", a scris el, pe Facebook.

Acesta a mai afirmat că înțelege „presiunea uriașă pusă pe copii ca urmare a înreruperii școlii”, însă decizia de redeschidere a școlilor trebuie să fie una documentată și fundamentată de specialiști, nu una politică.

„Pierderea unor capitole importante din parcursul educaţional, a abilităţilor de interacţiune socială, a ritmului firesc. Şi poate impactul cel mai mare este resimţit de copiii din învăţământul preşcolar şi din clasele primare. Pentru ei, colectivitatea şi comunitatea sunt ca aerul - mediul firesc de formare emoţională ca fiinţe umane. Vorbim de viitorul copiilor şi de prezentul familiilor. Sub nicio formă, decizia cu privire la deschiderea şcolilor nu trebuie să fie una politică, ci una documentată şi fundamentată de specialişti", a mai scris deputatul USR PLUS.

×
Subiecte în articol: adrian wiener