x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri prezidențiale: Peste 26.000 de persoane s-au înscris pentru vot prin corespondență

Alegeri prezidențiale: Peste 26.000 de persoane s-au înscris pentru vot prin corespondență

09 Sep 2019   •   11:48
Alegeri prezidențiale: Peste 26.000 de persoane s-au înscris pentru vot prin corespondență

Aproximativ 26.468 de persoane s-au înregistrat pentru vot prin corespondenţă şi 25.426 pentru cel la secţia de votare din străinătate până în prezent, în contextul alegerilor prezidenţiale. Termenul limită de înregistrare pe site-ul www.votstrainatate.ro este 11 septembrie.
Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze. Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acţiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înfiinţarea artificială de secţii de votare, semnifică inducerea în eroare a autorităţilor publice şi pot aduce prejudicii statului român, după cum precizează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Premierul Viorica Dăncilă a cerut AEP să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a creşte numărul celor care pot vota prin corespondenţă.
 

AGERPRES

×