x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu despre azilele groazei: Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba

Alina Gorghiu despre azilele groazei: Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   18:15
Alina Gorghiu despre azilele groazei: Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba
Sursa foto: Lucian Alecu

„Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba până acum. Și nu de ieri, de alaltăieri, deși rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale”, spune ministrul justiției Alina Gorghiu despre azilele în care vârstnicii erau supuşi unor tratamente inumane.

„Sunt femeie, mamă, ministru al Justiției! Nu e calitate în care să nu mă revolt că toți acei bătrâni din centrele care azi fac obiectul unei anchete penale au fost maltratați, umiliți, lăsați înfometați, bătuți. Sunt multe instituții care, în mod clar, nu și-au făcut treaba până acum. Și nu de ieri, de alaltăieri, deși rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale instituite pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili. Vor fi și răspunderi individuale, mulți se vor apăra, deși aveau obligația să iasă din umbră și să facă ceea ce era necesar, uman: să spună adevărul!”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul justiției a adăugat că a discutat vineri cu procurorul șef DIICOT: „În luna februarie a acestui an, dosarul a fost înregistrat la DIICOT, a fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz. Toate instituțiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligația să ofere societății răspunsuri, sa comunice transparent. Astfel de situații, cu bătrâni și bolnavi ținuți în condiții inumane, nu trebuie să se repete!”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu