x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Mâine cel târziu vom avea discuţii cu Cioloş, probabil şi cu USR, dar nu e nimic stabilit

Alina Gorghiu: Mâine cel târziu vom avea discuţii cu Cioloş, probabil şi cu USR, dar nu e nimic stabilit

11 Dec 2016   •   22:14
Alina Gorghiu: Mâine cel târziu vom avea discuţii cu Cioloş, probabil şi cu USR, dar nu e nimic stabilit

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, a declarat că cel mai probabil luni vor exista discuţii cu premierul Dacian Cioloş şi cu Uniunea Salvaţi România, însă a precizat că nu este nimic stabilit în acest sens.

"Este speranţa pe care o am, că rezultatele pe care le vom vedea (...), probabil în câteva ore, probabil mâine dimineaţa, cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secţie de vot, vor fi nişte rezultate care oricât de greu ar putea să pară în acest moment ne vor putea oferi şansa discutării unei majorităţi în Parlament pentru proiectul Cioloş. (...) Nu am vorbit cu Dacian Cioloş nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. Este important să vedem rezultatele ca ulterior să putem să discutăm o strategie. Mâine cel târziu vom avea această discuţie împreună cu Dacian Cioloş, probabil cu cei de la USR, să vedem în ce măsură se poate concretiza proiectul la care am pornit împreună", a declarat, duminică seara, liderul PNL.

Gorghiu a spus că nu există nimic stabilit cu USR şi premierul Dacian Cioloş, ci că există posibilitatea să se întâmple "paşi" în următoarele zile.

"Evident vor fi discuţii cu cei de la USR, discuţii probabile cu Dacian Cioloş. Aceasta este politica - se fac discuţii pentru a contura un scenariu favorabil pentru competitorul care generează aceste discuţii", a afirmat preşedintele PNL.

Ea a susţinut că, după "ce se va trage linie", scorul va fi unul bun pentru PNL.

"Eu aş vrea să discutăm la momentul la care vor fi finalizate rezultatele despre ce putem face mai departe. În acest moment nu vreau să discut despre rezultate parţiale mai mult decât am făcut-o deja şi cred că puteţi să înţelegeţi că rezultatele se discută atunci când se trage linie şi vezi ultimul proces verbal înregistrat pentru că aşa este firesc. Eu cred că scorul va fi unul bun pentru PNL", a precizat Alina Gorghiu.

Liderul liberalilor a arătat că alegerile se pierd atunci când "tragi linie".

"În acest moment este în plin proces de numărare şi PNL şi ceilalţi competitori electorali. În momentul în care aceste alegeri vor fi tranşate înseamnă că am avut ultima dată din ultimul cătun, din ultima secţie de vot din România sau din diaspora, atunci voi veni în faţa dvs şi vă voi da absolut toate declaraţiile despre posibilitatea de a face sau nu o majoritate, despre ce se întâmplă cu PNL, care este strategia pe care o vom adopta, dar sigur vor fi multe evenimente politice în viitorul apropiat - şedinţe de birouri politice, discuţii cu candidatul de prim-ministru, cu cei care vor intra în Parlament, îşi va intra preşedintele în rolul constituţional care probabil va face într-un interval de timp scurt după rezultatul oficial al alegerilor consultări cu partidele politice, aşa cum spune Constituţia. Sunt multe etape care din punct de vedere constituţional o să le ardem în viitorul apropiat", a arătat liderul PNL.

Sursa - AGERPRES

×