x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: PSD - un partid eşuat; revocarea lui Zgonea - o acţiune comică

Alina Gorghiu: PSD - un partid eşuat; revocarea lui Zgonea - o acţiune comică

05 Mai 2016   •   18:07
Alina Gorghiu: PSD - un partid eşuat; revocarea lui Zgonea - o acţiune comică

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că PSD este un "partid eşuat", arătând că în cazul revocării lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este vorba de o acţiune comică, în timp ce pentru revocarea lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului există o mie de argumente.

"PSD, aşa cum acţionează acum sub conducerea lui Liviu Dragnea, apare ca un partid eşuat. După tot ceea ce s-a întâmplat recent în legătură cu Valeriu Zgonea, este clar că grupul din jurul lui Dragnea nu mai are luciditatea necesară pentru a conduce PSD. De aceea, mă tem de ceea ce vor încerca în zilele care vin pentru că ar putea compromite procesul electoral sau instituţii importante ale democraţiei, precum Parlamentul. Cât priveşte acţiunea comică de revocare a lui Valeriu Zgonea pentru delict de opinie, PSD-ul lui Dragnea şi-a dat cu stângul în dreptul: a uitat să citească regulamentul. În schimb, sunt o mie de argumente pentru revocarea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la şefia Senatului, faţă de care acelaşi PSD este, desigur, orb", a scris Gorghiu joi pe Facebook.

În opinia sa, şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD.

"În acest moment există o mare distanţă între aşteptările populaţiei şi obiectivele personale urmărite de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta. Ei nu vor nimic mai mult decât să folosească Parlamentul pentru slăbirea justiţiei şi pentru modificarea unor legi referitoare la combaterea corupţiei. Curând, candidaţii PSD vor vedea cât de mare este povara pusă pe umerii lor de agenda politică a lui Dragnea. Am toate motivele să cred că, în aproximativ jumătate dintre judeţele ţării, PSD va deveni un partid neglijabil din punct de vedere electoral. Niciun lider politic nu ar trebui să arunce o asemenea pată pe imaginea propriului partid. Nu am îndoieli că actualul preşedinte al PSD va trebui să renunţe la funcţie în cele din urmă. Nu numai pentru că între timp se va vedea că el a dus partidul mult în jos, ci şi pentru că este imposibil ca PSD să mai fie luat în serios şi să prezinte o ofertă politică pentru guvernarea ţării atât timp cât este condus de Liviu Dragnea", arată liderul PNL.

Alina Gorghiu face apel către membrii PSD "să facă ceva până nu va fi prea târziu şi către celelalte partide care nu vor să-şi asocieze imaginea cu un organism politic cangrenat". AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu