x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM şi CE

Alina Gorghiu: România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM şi CE

03 Aug 2015   •   17:07
Alina Gorghiu: România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM şi CE

România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM şi CE pentru că oferă garanţia rămânerii în parametri economici stabili, a afirmat luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Poziţia PNL, discutată astăzi în şedinţa Biroului Politic, este că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, BM şi CE pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare şi dobânzi reduse la împrumuturi, ne oferă şi garanţia că vom rămâne în parametri economici stabili, creşte încrederea investitorilor. De la începutul anului am văzut un comportament public oscilant venit din partea primului-ministru, ba n-avem nevoie de acord, ba nu se va înnoi, ba există posibilitatea să-l prelungim", a afirmat, luni, Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a explicat că nu ştie ce se va întâmpla cu acordul, acesta urmând să expire în luna septembrie.

"În acest moment îi solicităm lui Ponta sau lui Dragnea, că nu mai ştim cine se raportează ca şef la PSD, să ne spună dacă Guvernul României a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, în ce etapă sunt, dacă le-au demarat şi dacă nu s-a întâmplat absolut nimic îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România. Lipsa acestuia, aşa cum spun specialiştii, ar putea avea anumite efecte, nu tocmai favorabile, asupra situaţiei economice a României, se fac calcule de pierderea aproximativ a două miliarde de euro din fondurile europene şi creşterea costurilor de finanţare a împrumuturilor dacă acest acord nu va fi semnat", a adăugat Gorghiu.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu