x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu și-a pus partidul în cap după „discuțiile fără perdea”

Alina Gorghiu și-a pus partidul în cap după „discuțiile fără perdea”

de Georgiana Ionita    |    12 Oct 2016   •   19:40
Alina Gorghiu și-a pus partidul în cap după „discuțiile fără perdea”

Strategia Alinei Gorghiu de a reîmprospăta listele pentru alegerile parlamentare cu vedete din afara partidului a stârnit revolta în rândurile liberalilor. După ce le-a invitat în partid pe jurnalistele Denise Rifai şi Simona Gherghe, alături de regizorul Tudor Giurgiu, liberalii cu ștate vechi i-au sărit la gât şefei PNL, iar în filialele din teritoriu a început să curgă cu demisii.

Chiar dacă nu va candida la alegerile parlamentare din cauza dosarului pe care îl are la DNA, liberalul Ludovic Orban i-a bătut obrazul șefei PNL pentru deciziile luate în ultima vreme. “Oare cum se simt colegii mei liberali, atât cei care și-au depus cât și cei care nu și-au depus candidatura la Parlament, când văd că te miri cine este pețit să candideze din partea PNL? Oare nu mai contează crezul în valorile liberale, efortul depus în zeci de campanii, loialitatea față de PNL la greu, sacrificiile personale făcute în lupta cu adversarii politici și susținerea colegilor de la baza PNL? Eu nu mă simt deloc bine”, a reacţionat Orban pe Facebook. Exclus din partid după alegerile locale, deputatul Theodor Paleologu a criticat şi el strategia Alinei Gorghiu. „PNL nu mai recuperează electoratul pierdut. Este foarte comic. Este de un grotesc absolut. PNL a ajuns într-o degringoladă totală. E partidul care a făcut România Mare, reformele mari din secolul XIX şi secolul XX. Acum, doamna Gorghiu are alte referinţe. Este vorba de aceeaşi neseriozitate, să ne agăţăm de nişte oameni de notorietate din afară”, a comentat Paleologu. Acuzaţii dure au venit şi din partea fostului premier Victor Ponta. “PNL va trimite în Parlament o haită uriașă de sicofanți, impostori, frustrați și scandalagii care în viața lor nu au construit nimic și nu au condus alți doi oameni - genul de vecin care face scandal și e mereu nemulțumit, dar care are mereu restanțe la întreținere și pe care dacă îl pui Președinte la Asociația de Bloc fuge cu banii de încălzire!”, a scris Ponta pe Facebook.

Revolte în teritoriu

Tensiunile de la centru au fost urmate de scandaluri interne şi în două filiale PNL din ţară, unde s-a ajuns la demisii. Luni, deputatul Lucia Varga a demisionat din funcția de președinte al Organizației de Femei şi l-a acuzat pe liderul PNL Bihor, secretarul general Ilie Bolojan, că impune o adevărată dictatură. “Am cerut democraţie, meritocraţie şi libertate de şanse în partid”, s-a revoltat Varga. Senatorul Marius Paşcan a demisionat și el din partid, nemulţumit că organizaţia din Mureş nu l-a inclus pe locurile eligibile. ”Deciziile încep să se ia pe fracţiuni, grupuri mici şi nereprezentative pentru ceea ce înseamnă filiala PNL Mureş, prin discuţii de culise, făcute în tenebrele nopţii, prin maşini, la marginea drumului” a izbucnit Pașcan. În apărarea Alinei Gorghiu a sărit, surprinzător, un om din tabăra PDL, fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițianu. “Eu cred că doamna Gorghiu dă dovadă de maturitate în funcţia de preşedinte, deschizând uşile partidului pentru oameni valoroşi, în comparaţie cu PSD şi ALDE, care vor să deschidă uşile partidului, să primească oameni cu probleme juridice”, a declarat fostul ministru la RFI.

Denise Rifai susţine că nu s-a decis dacă va candida din partea PNL la alegerile parlamentare, însă spune că discuţia cu Alina Gorghiu a fost “interesantă şi tonică” pentru că a descoperit “o femeie curajoasă”.

×