x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu spune că Băsescu este o concurenţă serioasă la forţele politice extremiste

Alina Gorghiu spune că Băsescu este o concurenţă serioasă la forţele politice extremiste

14 Sep 2015   •   18:57
Alina Gorghiu spune că Băsescu este o concurenţă serioasă la forţele politice extremiste

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că fostul preşedinte Traian Băsescu are o poziţie controversată cu privire la refugiaţi şi că acesta ar "concura forţele politice extremiste".

"Nu este nimic surprinzător că Traian Băsescu are o poziţie controversată cu privire la refugiaţi. Din punctul meu de vedere concurează forţele politice extremiste Traian Băsescu. Acelaşi discurs, e o concurenţă politică serioasă la forţele politice extremiste şi cred că cei care îi mai ascultă poziţiile sunt foarte puţini, iar cea mai eficientă soluţie pe care PNL o poate avea în legătură cu Traian Băsescu este să-l ignore. (...) Eu cred în structurile europene şi în principiul solidarităţii europene. Ideea de a merge cu mesaje extremiste, nu acceptăm niciun refugiat sau a susţine poziţia preşedintelui Traian Băsescu mie mi se pare o eroare", a afirmat Gorghiu, luni, la sediul PNL sector 5.

Ea susţine că trebuie făcută "o campanie nealarmistă de informare a populaţiei" cu privire la refugiaţi.

"Ce am văzut eu în ultima perioadă a fost în mare parte o campanie de dezinformare. Am văzut atât de multe informaţii false vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate şi populaţia nu are de unde să ştie dacă sunt sau nu corecte informaţiile respective. Obligaţia mea ca lider politic responsabil este să informez populaţia cât se poate de echilibrat, nealarmist, să lăsăm experţi din grupul de lucru să se pronunţe pe acest subiect şi să vină cu cea mai bună variantă", a adăugat Alina Gorghiu.

România trebuie să refuze ideea de cotă de refugiaţi pentru că nu este stat membru Schengen, a afirmat luni Traian Băsescu, susţinând că, dacă ar mai fi fost preşedinte, ar fi cerut Parlamentului o dezbatere şi o hotărâre pe această problemă.

În opinia sa, România "a făcut o mare greşeală" la Consiliul European din luna iunie, când ţara noastră "a acceptat cota de refugiaţi".  

Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu