x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul propus de Iohannis în Croaţia, sancţionat de MAE în 2015, după ce a apărut într-o reclamă de teleshopping

Ambasadorul propus de Iohannis în Croaţia, sancţionat de MAE în 2015, după ce a apărut într-o reclamă de teleshopping

07 Apr 2016   •   13:36
Ambasadorul propus de Iohannis în Croaţia, sancţionat de MAE în 2015, după ce a apărut într-o reclamă de teleshopping

Diplomatul Constantin Mihail Grigorie, propunerea pentru ambasador în Croaţia, a fost nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis şi în 2015 pentru postul de ambasador în Cehia, însă a fost retras de către MAE, după ce instituţia a descoperit că acesta a apărut într-o reclamă televizată pentru un aparat medical.

În mai 2015, Grigorie a fost propus de Klaus Iohannis ambasador în Cehia. La scurt timp, în presă au apărut imagini cu acesta într-un spot de teleshopping pentru un aparat medical de detoxifiere, fiind creditat drept "Ambasador al României". 

După apariţia acestor imagini, MAE l-a retras pe Constantin Mihail Grigorie de pe lista de propuneri, fiind declanşată o anchetă internă.

Ministerul a transmis, la acea dată, că este "regretabilă şi inacceptabilă folosirea, în cadrul acestui demers, a numelui instituţiei şi a funcţiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

 

CITEȘTE ȘI: Ambasador român vedetă într-o reclamă gen teleshopping (VIDEO)

 

"Persoanei în cauză, care la momentul realizării videoclipului era încadrată pe o funcţie de execuţie în Centrala MAE, i s-au cerut explicaţii cu privire la situaţia creată. Astfel, ca primă reacţie, persoana în cauză a invocat scopul strict umanitar al demersului său, acesta având caracter personal şi fără obţinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", preciza MAE.

"Îl cunosc pe doctorul Emil Dobrea de peste 20 de ani, ne-am întalnit pe diverse meridiane şi paralele ale planetei. Un aparat care l-a inventat chiar doctorul Dobrea, este în masura sa identifice toate aceste microorganisme. Nu numai să le identifice, dar în acelaşi timp, să le şi distrugă", spunea diplomatul, în clipul de teleshopping.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, joi, propunerile de numire a 19 ambasadori ai României, între care şi Constantin Mihail Grigorie în Republica Croaţia.

În vârstă de 65 de ani, Grigorie a intrat în MAE în anul 1990, iar de-a lungul timpului a fost ambasador al României la Roma, Sofia, Ankara şi Moscova.

×