x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andreea Paul Vass: „Voi fi în mijlocul evenimentelor ce vor urma”

Andreea Paul Vass: „Voi fi în mijlocul evenimentelor ce vor urma”

03 Mai 2012   •   08:33
Andreea Paul Vass: „Voi fi în mijlocul evenimentelor ce vor urma”

Fanta e o licoare blonda, iar Andreea Paul Vass e miezul acesteia. Sau, cel putin, asa se crede. Ea se vede 'in mijlocul evenimentelor ce vor urma', chiar daca anunta ca isi va vedea de 'drumul personal academic'.

Vass foloseste prilejul demisiei din pozitia de consilier de stat pe probleme economice, pentru a adresa un mesaj de adio natiunii, punctand '7 invataminte cu care plec invingatoare de la guvernare'.

O sa reproducem doar doua dintre concluziile sale, pe celelalte ignorandu-le, pe motiv ca provoaca somnolenta.

'Am fost in focul unor evenimente cruciale, din care am avut enorm de invatat din punct de vedere profesional si care mi-au maturizat viziunea politica.

De pilda, am inteles ca:

1. La putere partidele politice se canibalizeaza. In opozitie se coaguleaza. Frustrari sunt de ambele parti ale baricadei. Guvernul Boc si guvernul Ungureanu au reusit stabilizarea economica pe vreme de mare rastriste si asta inseamna sa fii cu adevarat Putere. Opozitia ce va veni pentru PDL inseamna, cu certitudine, restructurare, indiferent de forma pe care o va lua aceasta. Cred in energia creativa a principalei forte politice de dreapta. Voi fi in mijlocul evenimentelor ce vor urma.

2. Regula 90% munca si 10% comunicare nu salveaza nicio guvernare. Argumentele consistente, tehnice, rationale trebuie permanent insotite de explicatii pe intelesul tuturor. Or, criza economica nu a fost inca explicata pe intelesul tuturor. Decidentii politici au luat masurile omenesti posibile intr-o lume intrata in panica. Deciziile corecte guvernamentale au fost umbrite de coruptia prea tarziu sanctionata. Lipsa de comunicare a coalitiei aflata la putere pe timp de criza, suprapusa cu manipularea si cu populismul partenerilor de dialog, au dus la o dezbatere fara forma si fara fond'. (Andreea Paul)

×