x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ANPC anunță că va face controale la toți producătorii de carne de pui

ANPC anunță că va face controale la toți producătorii de carne de pui

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   22:15
ANPC anunță că va face controale la toți producătorii de carne de pui
Sursa foto: Facebook / Horia Constantinescu

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a inițiat controale în limita competențelor la toți producătorii care oferă acest tip de carne, respectiv cea denumită „carne de pui galben” sau „pui crescut cu porumb”.

„În urma declarațiilor mediatizate privind carnea de pui crescut cu porumb, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a inițiat controale în limita competențelor la toți producătorii care oferă acest tip de carne, respectiv cea denumită sau . Verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători, produsele lor fiind momentan considerate neconforme și supuse unei analize detaliate, inclusiv a rețetelor de furaje utilizate”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, simultan, în cadrul acestor controale, s-au recoltat și probe de la categoria de carne de pui, pentru a ne asigura de conformitatea acestora cu standardele și legislația in vigoare. Astfel, s-au luat toate măsurile necesare pentru a menține un nivel înalt de protecție a consumatorilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC controale pui