x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Alianţa PNL-PC nu este un gest de ostilitate la adresa PSD

Antonescu: Alianţa PNL-PC nu este un gest de ostilitate la adresa PSD

05 Ian 2011   •   14:22
Antonescu: Alianţa PNL-PC nu este un gest de ostilitate la adresa PSD

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, astăzi, că alianţa politică PNL-PC nu este un gest de ostilitate la adresa PSD, precizând că săptămâna viitoare vor începe discuţiile cu social-democraţii în perspectiva unei construcţii politice majore, pe câţiva ani, reprezentând o coaliţie stânga-dreapta.

"Nu e un gest de ostilitate faţă de PSD. PSD e vizat de această alianţă, care se va constitui ca principal potenţial partener în construirea unei alianţe mai largi, a unei construcţii politice majore, care să încerce schimbarea radicală a raportului de forţe politice în România", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

El a precizat că relaţiile dintre el şi liderul PSD, Victor Ponta, precum şi cele dintre PSD şi PNL sunt normale şi nu conţin elemente care să împiedice construcţia majoră decizivă pentru soara politicii româneşti.

"Probabil la începutul săptămânii viitoare vor începe discuţiile cu PSD pentru a examina posibilităţile concrete privind o construcţie politică majoră, după modelul unei mari coaliţii stânga-dreapta, cu o durată de câţiva ani", a spus Antonescu.

El a dezminţit informaţiile apărute în presă potrivit cărora secretarii generali ai PSD şi PNL, Liviu Dragnea, respectiv Radu Stroe, ar fi discutat despre candidaturi comune sau despre împărţiri de zone de influenţă la nivelul teritoriului.

Antonescu a mai spus că, în opinia sa, până la 1 martie se poate constitui alianţa şi cu PSD.

În plus, potrivit liderului liberal, alianţa nu a fost constuită simultan şi cu PSD pentru că nu s-a pus problema şi că alianţa PNL-PC a fost mai uşor de încheiat, pornind de la compatibilitatea doctrinară.

Întrebat dacă alianţa politică PNL-PC este construită în vederea alegerilor din 2012 sau are în vedere eventualitatea alegerilor anticipate, Antonescu a spus că aceasta poate funcţiona ca alianţă electorală.

×