x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Băsescu e un om care loveşte pe la spate şi fuge

Antonescu: Băsescu e un om care loveşte pe la spate şi fuge

10 Ian 2011   •   15:38

Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu este un om care loveşte pe la spate şi fuge, apreciere făcută în contextul în care şeful statului nu a dat curs solicitării sale ca în 48 de ore să prezinte probe privind colaborarea sa cu Securitatea.

"Au trecut cele 48 de ore. S-a întâmplat ceea ce mă aşteptam să se întâmple. Traian Băsescu e un om care loveşte pe la spate şi fuge. Nu vreau să folosesc vreun cuvânt colorat, de care limba română dispune din abundenţă, şi poliţiştii au şi folosit la un moment dat clar unul dintre ele", a spus Antonescu.

El a arătat că gestul său de a-i solicita şefului statului să prezinte probe a fost unul nerecomandat de unii specialişti în PR, dar l-a făcut pentru că nu are niciun motiv să-l lase pe Traian Băsescu să "arunce nişte vorbe din acestea cu conţinut de insinuare sau chiar cu miros de şantaj".

"Am ieşit foarte clar în faţa opinei publice, am spus ce am de spus despre mine, am aşteptat ca domnul Băsescu să facă un gest de onoare într-un fel sau altul. Nu poţi aştepta onoarea acolo unde nu este", a spus Antonescu.

El a arătat că nu este dezamăgit de gestul preşedintelui, ci de oamenii care fac opinie în România.

"Ei (oamenii de opinie - n.r.) au o responsabilitate mare în ce priveşte halul în care este societatea românescă. Faptul că preşedintele unei ţări îşi permite să facă asta şi treaba aceasta e trecută la faptul divers, e tratată în batjocură, ba chiar îi mai laudă golănia, şmecheria de care dă dovadă încă o dată este o vină care nu-i doar a domnului Băsescu. Domnul Băsescu a găsit sat fără câini sau un mediu propice pentru a-şi pune în valoare aceste apucăruri şi trăsături", a spus Antonescu.

Liderul PNL le-a urat "directorilor de conştiinţă din România" să se minuneze în continuare de "iscusinţa" lui Traian Băsescu în "a arunca mizerii încoace şi încolo şi în a fugi de răspundere de fiecare dată".

×
Subiecte în articol: crin antonescu traian basescu