x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Băsescu nu a avut o întâlnire oficială cu Obama

Antonescu: Băsescu nu a avut o întâlnire oficială cu Obama

14 Sep 2011   •   11:58
Antonescu: Băsescu nu a avut o întâlnire oficială cu Obama

Presedintele PNL sustine ca Traian Basescu s-a intalnit la Washington cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, la discutii alaturandu-se, pentru un timp, si presedintele SUA, Barack Obama. Antonescu spune ca acest lucru reiese clar din comunicatul Casei Albe.

"Nu e nicio rusine. Presedintele SUA e un om foarte important, Biden e un politic foarte important, de zeci de ani face politica externa, e perfect avizat cu problemele acestei zone, cu politica de securitate. Din punct de vedere al reprezentarii, presedintele Romaniei nu a avut, asa cum eu cred ca s-ar fi cuvenit, data fiind importanta documentelor semnate, o intalnire oficiala cu acte in regula cu omologul sau american, care nu e vicepresedintele SUA, nici directorul CIA, nici secretarul de stat al apararii, desi toti detin functii importante pentru politica mondiala", a declarat Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PNL a precizat ca "secretomania" afisata cu "mandrie" de catre presedintele Traian Basescu in legatura cu vizita in SUA nu este fireasca.

"Ca sa sustii, in calitate de presedinte al unei tari, ca o actiune politica de importanta istorica a fost tinuta in secret ca sa nu strice vizita analistii, e cel putin caraghios, cel putin discutabil, in conditiile in care in parteneriatul strategic pentru secolul XXI la unul dintre puncte vorbeste despre statul de drept, transparenta, democratie si comunicare", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Antonescu a precizat ca nemultumirea PNL fata de secretomania afisata de presedintele Basescu nu este una "anecdotica", ci una procedurala si de esenta.

"Inteleg, din relatarile discutiei avute in momentul in care presedintele Obama s-a alaturat intalnirii dintre Biden si presedintele Romaniei, ca Traian Basescu l-a intrebat pe presedintele Obama ce mai poate face Romania pentru SUA si a primit un raspuns pe care nu-l comentez. Ar fi bine sa ajungem ca un presedinte al Romaniei sa-l intrebe pe omologul sau american ce pot face si SUA pentru Romania, pentru ca pot face", a conchis Antonescu.

×
Subiecte în articol: basescu romania obama antonescu biden american