x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Calendarul revizuirii Constituţiei va fi rediscutat în USL. Vom informa Comisia de la Veneţia

Antonescu: Calendarul revizuirii Constituţiei va fi rediscutat în USL. Vom informa Comisia de la Veneţia

28 Sep 2013   •   17:32
Antonescu: Calendarul revizuirii Constituţiei va fi rediscutat în USL. Vom informa Comisia de la Veneţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că la nivelul USL se va discuta din nou calendarul revizuirii Constituţiei, iar Comisiei de la Veneţia se va comunica faptul că a intervenit o amânare de calendar asupra procedurii modificării legii fundamentale. "Într-adevăr, atunci când a avut loc o întâlnire preliminară cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia, la încheierea lucrărilor pe proiectul de modificare a Constituţiei în comisia parlamentară noi am convenit cu dânşii termenul de final de septembrie pentru forma definitivă având în minte calendarul pe care ni-l propusesem la acea dată şi care presupunea abordarea imediat după reluarea sesiunii parlamentare, în Senat, a acestui proiect", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că nu a fost luată în calcul la momentul respectiv modificarea de calendar "impusă de decizia Curţii Constituţionale". "Din acest motiv noi am calculat finalul lunii septembrie pentru a avea avizul oficial al Comisiei de la Veneţia, în ideea că după aceea se discuta şi în cealaltă cameră şi până la sfârşitul anului avea loc şi referendumul. Survenind modificarea impusă de decizia Curţii Constituţionale, proiectul nu a mai rămas în prioritate pe agenda Senatului şi în sensul acesta vom comunica şi Comisiei de la Veneţia că termenul se prelungeşte şi că în momentul în care va fi discutat într-o cameră, forma respectivă va fi supusă examenului acestei Comisii", a precizat Antonescu.

Mai multe informatii

×