x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu despre declaraţia lui Băsescu privitoare la Constituţie: Acelaşi limbaj necontrolat, acelaşi limbaj iresponsabil

Antonescu despre declaraţia lui Băsescu privitoare la Constituţie: Acelaşi limbaj necontrolat, acelaşi limbaj iresponsabil

29 Iun 2013   •   19:24
Antonescu despre declaraţia lui Băsescu privitoare la Constituţie: Acelaşi limbaj necontrolat, acelaşi limbaj iresponsabil
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat sâmbătă că proiectul de revizuire a Constituţiei nu aparţine unui grup, ci unei majorităţi de peste două treimi din Parlament şi nu are rost ca preşedintele Traian Băsescu să fie luat în serios când face declaraţii pe această temă, informează agerpres.ro.

"Nu este nimic nou. Acelaşi limbaj necontrolat, acelaşi limbaj iresponsabil, aceeaşi atitudine întru totul incompatibilă cu cea a unui preşedinte. Eu cred că la ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase ar trebui, mai degrabă, domnul Băsescu să se gândească", a spus Antonescu la Realitatea TV, întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui potrivit căreia proiectul de revizuire a Constituţiei este al unei găşti politice, iar Adrian Năstase şi-a făcut şi el o Constituţie.

Preşedintele Senatului a adăugat că proiectul de revizuire a Constituţiei nu aparţine unui grup, ci unei majorităţi de peste două treimi din Parlamentul Romaniei, oameni care sunt reprezentanţi ai cetăţenilor Romaniei "în modul cel mai democratic" iar Forumul constituţional a făcut două luni dezbateri publice. "Ce debitează domnul Băsescu este propaganda cunoscută şi, cred, deja tocită de ani de zile. Nu are rost să-l mai luăm în serios. (...) Eu nu m-am simţit nici vizat, nici ameninţat în niciun fel (n.r.- de afirmaţiile lui Băsescu) pentru că în tot acest proces de revizuire a Constituţiei sigur m-am implicat, sigur mi-am asumat preşedinţia comisiei, dar nu ar putea nimeni să spună că am urmărit vreun scop personal. Aşa cum, de altfel, tot domnul Băsescu acuza cu zece guri atribuţiile preşedintelui, funcţie la care este probabil că voi candida, sunt dacă nu restrânse, măcar clarificate, în sensul limitării lor, şi nu se poate vorbi nicidecum de intenţia mea de a face o Constitutie care să îmi convină mai mult ca eventual preşedinte", a mai spus Antonescu.

În legătura cu limitarea numărului de parlamentari, Antonescu a menţionat că a fost introdusă, în mod neobişnuit pentru o Constituţie dar tocmai pentru că aceasta a fost voinţa cetăţenilor, limitarea la maximum 300 a numărului de membri ai Camerei Deputaţilor.

"Faptul că astăzi avem un Parlament supraponderal nu ne este imputabil nicicum nouă. Vă reamintesc că, împreună cu Victor Ponta, am iniţiat o lege care a fost respinsă la Curtea Constituţională, o lege care ar fi avut ca efect un număr mult mai restrâns de parlamentari. Ea a fost respinsă. Am rămas pe actualele legi şi acestea au fost efectele ei. Nu este vina USL-ului", a încheiat Antonescu.  

×
Subiecte în articol: traian basescu crin antonescu