x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu îi răspunde lui Geoană: Ridicolul şi penibilul să aibă o limită

Antonescu îi răspunde lui Geoană: Ridicolul şi penibilul să aibă o limită

27 Oct 2013   •   15:40
Antonescu îi răspunde lui Geoană: Ridicolul şi penibilul să aibă o limită
Sursa foto: Raul Stef/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a evitat să comenteze afirmaţiile senatorului PSD, Mircea Geoană, cu privire la condiţiile validării candidaturii sale la prezidenţiale, însă a precizat că "ridicolul şi penibilul" ar trebui să aibă o limită.

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile lui Mircea Geoană cu privire la faptul că viitoarea sa candidatură la prezidenţiale va trebui supusă sondajelor în USL şi că liderul PNL ar fi pierdut o treime din electoratul PSD.

"O constatare generală, nu legată de Mircea Geoană. Ridicolul şi penibilul trebuie să aibă o limită", a replicat Antonescu, potrivit Mediafax.

Președintele PNL a mai spus că nu știe deocamdată care este decizia PSD cu privire la alegerile prezidențiale, dar a făcut apel la încredere în rândul partenerilor din USL.

"Nu știu, dacă mă întrebați astăzi, ce decizie va lua până la urmă Partidul Social Democrat în legătură cu alegerile prezidențiale. Dar atitudinea corectă este următoarea: avem o decizie împreună, avem niște parteneri care, cât timp mergem împreună, trebuie să avem încredere. Și primul lucru este acela ca noi să facem lucruri corecte, în administrație, în guvernare, în Parlament, să lucrăm împreună pentru toate acele obiective din program. Pentru mine, candidat declarat al Uniunii la președinția României, este să-mi construiesc prin acțiunile mele, prin pozițiile mele publice acea formulă pentru un alt președinte cum am promis României", a afirmat Antonescu.

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că liderul PNL Crin Antonescu riscă să rămână fără sprijinul votanţilor PSD, precizând că ar fi pierdut deja o treime, iar candidatura acestuia va trebui testată în sondaje, conform protocolului USL.

"Ceea ce pe mine mă frământă este ca în acest moment riscul ca domnul Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în cadrul USL ca să poată să fie principalul nostru candidat, riscă să se întâmple. Şi dacă intră în această logică, în care practic pe fiecare iniţiativă a PSD şi a Guvernului PSD-PNL, fiecare, din ultimele luni: pe Codul rutier poziţie, pe chestiuni de fiscalitate poziţie diferită, pe Roşia Montană poziţie diferită, pe şist poziţie diferită, pe reforma justiţiei poziţie diferită, până şi pe Kosovo...poziţie diferită. Eu nu pot să constat de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014", a afirmat Geoană.

×