x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: În 48 de ore, Băsescu să clarifice declaraţiile privind colaborarea mea cu Securitatea

Antonescu: În 48 de ore, Băsescu să clarifice declaraţiile privind colaborarea mea cu Securitatea

08 Ian 2011   •   13:36
Antonescu: În 48 de ore, Băsescu să clarifice declaraţiile privind colaborarea mea cu Securitatea
Sursa foto: Bogdan Chesaru /Jurnalul National
145725-.jpgCrin Antonescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că îi cere lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a actualului preşedinte al liberalilor cu Securitatea. În caz contrar, Băsescu dovedeşte că se comportă "ca o servitoare proastă" şi "ca o mahalagioaică".

"Eu nu admit, la acest nivel, să trăim în ţara bârfelor, în ţara lui . (...) Îi cer oficial preşedintelui Traian Băsescu ca, în termen de 48 de ore, să spună clar, în condiţii de audienţă publică egale cu cele pe care le-a avut atunci când a lansat această insinuare, să spună clar ce are de spus. Dacă domnia sa deţine probe, indicii, ceva de genul acesta care nu sunt la CNSAS, le are domnia sa acasă, în vreun seif, să le producă. Dacă nu asta a vrut să spună şi confundă numele păsărilor sau era puţin supărat, să o precizeze", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că, în caz contrar, Băsescu dovedeşte că se comportă "ca o servitoare proastă" şi "ca o mahalagioaică".

Antonescu a mai spus că nu este omul 'jumătăţilor' de măsură sau 'omul cu vreo muscă pe căciulă' şi nici omul care să lase aşa ceva să circule la nivelul 'zvonurilor şi la nivelul comentariile' pe care sunt dispuşi unii sau alţii să le facă.

"Reafirm, încă o dată, cât se poate de clar, ceea ce am spus mereu că nu am colaborat sub nicio formă cu fosta securitate. Este un lucru certificat în 2005, în 2008, în 2009 de CNSAS cu toate actele care sunt aferente, conform legii, unei asemenea decizii şi niciodată această situaţie nu a fost pusă în discuţie şi nu poate fi pusă în discuţie nici în funcţie de o anumită conjunctură, nici cu anumite nuanţe", a ţinut să precizeze preşedintele PNL.

"Eu nu ştiu ce a vrut să spună domnul preşedinte. Pornesc de la prezumţia civilizată că nu ştiu ce a vrut să spună. Am văzut însă interpretarea pe care organisme de presă au dat-o sau au presupus-o. A circulat în campania electorală din 2009 pe forumuri, sub acoperirea anonimatului, între atâtea alte mizerii şi aberaţii această aberaţie întrutotul fantasmagorică împotriva mea. Ea nu a fost sau nu am eu ştiinţă asumată vreodată măcar ca ipoteză sau ca acuzaţie de vreun organism de presă sau de vreo persoană publică din România. Ceea ce acum preşedintele a făcut a fost interpretată în felul acesta. Eu nu pot să las să treacă acest lucru", a mai declarat Antonescu.



Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabilă" alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: "Admirabil!".

În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

×