x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Mi se pare puţin probabil ca UDMR să intre la guvernare

Crin Antonescu: Mi se pare puţin probabil ca UDMR să intre la guvernare

17 Dec 2012   •   09:11
Crin Antonescu: Mi se pare puţin probabil ca UDMR să intre la guvernare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat, în această dimineaţă, că nu va merge la consultările de la Cotroceni. "Eu nu ţin să merg la Cotroceni", a spus preşedintele PNL, care a precizat că USL ar "fi avut tot dreptul să aibă o consultare separată".

"Ar fi trebuit să existe o consultare doar cu alianţa politică ce a întrunit două treimi la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cât despre premier, eu cred că nu e niciun fel de dilemă. Cred că din momentul în care am cunoscut rezultatul votului, am cunoscut şi numele premierului şi acela este Victor Ponta", a afirmat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că "dacă premierul este desemnat astăzi, în funcţie de viteza cu care noul Parlament reuşeşte să parcurgă toate procedurile, din acel moment premierul va fi gata să vină cu Guvernul în Parlament".

Antonescu a mai spus că întâlnirea informală la care a participat împreună cu Victor Ponta şi desfăşurată la Palatul Cotroceni în prezenţa şefului statului a avut ca obiect desemnarea lui Victor Ponta ca prim-ministru. Liderul liberal a mai arătat că nu există nicio semnătură a liderilor USL pe documentul pe care Traian Băsescu l-a dat omologilor săi la Bruxelles.

Antonescu: Mi se pare puţin probabil ca UDMR să intre la guvernare

Antonescu a declarat că, în opinia sa, UMDR nu va face parte din viitorul Guvern, subliniind că articolul 1 din Constituţia României nu se schimbă. Totodată, copreşedintele USL a spus că uniunea este în discuţii cu UDMR, iar luni liderii celor două formaţiuni politice se vor întâlni.

"UDMR nu este alături de USL. USL este într-o discuţie cu UDMR. Am avut o discuţie noi, reprezentanţii USL, cu liderii UDMR mult înainte de alegeri în care am discutat despre faptul că ar fi bine să facem parte din aceeaşi majoritate în condiţiile în care raporturile se apropiaseră cumva, la învestirea Guvernului Ponta. (...) Am făcut acest angajament reciproc, s-au întâmplat lucruri profund neplăcute după aceea. (...) Am discutat cu UDMR le-am spus ceea ce este acceptabil pentru noi şi ce nu, le-am spus ce variante de colaborare vedem şi aşteptăm să vedem dacă UDMR înţelege că numai în acele condiţii putem discuta despre colaborare şi vom vedea sub ce formă. O să ne întâlnim luni şi o să vedem. Vă pot asigura că UDMR nu va fi la guvernare decât în condiţii - , mi se pare puţin probabil ca să fiu sincer -, rezonabile. (...) Eu însă reiau estimarea că nu vor fi'', a mai spus Antonescu.

×