x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu nu vede bine taxa de solidaritate: E o formulă ce excede înţelegerea noastră

Antonescu nu vede bine taxa de solidaritate: E o formulă ce excede înţelegerea noastră

31 Mai 2012   •   11:47
Antonescu nu vede bine taxa de solidaritate: E o formulă ce excede înţelegerea noastră

UPDATE 15:40

Taxa de solidaritate pentru bugetarii cu salarii mai mari de 4.500 de lei este "o initiativa guvernamentala discriminatorie", considera Sindicatul National al Functionarilor Publici, care precizeaza ca demersul va fi dezbatut, in vederea blocarii, prin orice mijloace legale de lupta sindicala.

Update 15:30

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele PNL are o pozitie corecta in privinta taxei de solidaritate pe veniturile mari ale bugetarilor, deoarece tema nu a fost discutata in USL, dar a aratat ca este nevoie de masuri prin care aceste venituri sa fie aduse "intr-o zona normala".
"Crin Antonescu are dreptate, nu am discutat in USL", a spus Ponta.
El a aratat insa ca a constatat ca exista situatii anormale, "precum tatal Robertei Anastase", si ca este nevoie de solidaritate cu cei foarte multi care traiesc cu venituri minime.
"Trebuie o masura prin care aceste venituri sa vina intr-o zona a normalitatii", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, la Arad, ca nu vede bine cresterea unor impozite sub forma unei taxe de solidaritate si ca o astfel de masura "excede" intelegerile de pana acum din USL privind fiscalitatea.

Co-presedintele USL a afirmat, intr-o conferinta de presa la Arad, facand referire la taxa de solidaritate anuntata de Ponta, ca nu crede ca marirea unor impozite este o solutie.

Citeste si Ponta: Vrem sa aducem veniturile foarte mari intr-o zona a normalitatii

"Eu nu o vad bine, in sensul ca nu cred ca este o solutie. Nu am crezut niciodata ca marirea unor impozite, mai ales pe conjuncturi atat de scurte, este de natura sa rezolve ceva. Filosofia, principiile si formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare: un impozit regresiv, deci 16 la suta ramane cea mai mare cota de impozitare (...) Taxa asta de solidaritate e totusi o formula care excede intelegerea noastra pe formula fiscala si din punctul asta de vedere, daca nu sunt argumente foarte concrete, eu unul nu sustin o asemenea masura", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a spus, totusi, ca vor exista discutii in PNL pe acest subiect, pentru a se lua o decizie daca va fi sustinuta sau nu supraimpozitarea veniturilor mai mari de 4.500 de lei.

Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, declara, marti, Victor Ponta. Premierul a amintit ca Guvernul USL intentioneaza sa aplice de anul viitor cote diferentiate de impozit, in functie de nivelul salariilor.

"In plus fata de acest sistem fiscal, daca va fi cazul si daca se va dovedi o idee buna, in special in zona bugetara, pentru ca nu vreau sa dam semnale negative in zona privata care deja a suferit destul de multe in urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe luna, acolo poate fi vorba de o taxa de solidaritate. O taxa de 16 plus inca 16 peste ceea ce depaseste 1.000 de euro pe luna", a mai spus Victor Ponta.

×