x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie de imagine pe dreapta

Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie de imagine pe dreapta

20 Dec 2013   •   08:47
Antonescu: PNL-ului nu-i surâde ideea listelor comune la europarlamentare, noi avem bătălie de imagine pe dreapta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidului său nu-i "surâde" ideea unei candidaturi pe liste comune cu PSD la europarlamentare. Antonescu a precizat că PNL are de dat "o bătălie de imagine pe dreapta", în vreme ce USL ar estompa clivajul politic.

"Nu este o idee a mea şi nu i-am făcut o propunere domnului Ponta în acest sens, deşi mereu am văzut că domnul Ponta asta a spus public. (...) Într-o discuţie complet informală şi purtată preţ de câteva minute cu mine şi un grup de colegi, dar informală, nu în vreo şedinţă a USL, s-a vehiculat această ipoteză. Eu am spus: există multe incoveniente şi PNL nu-i surâde o participare pe liste comune la europarlamentare dintr-un motiv special. Noi avem o bătălie de imagine pe dreapta, candidând în USL lăsăm cumva dreapta liberă, pentru că USL este o mare coaliţie stânga-dreapta, care însă nu potenţează nici stânga, nici dreapta, ci dimpotrivă, o estompează cumva, o duce în centru. De aceea nu ne-ar conveni", a explicat Antonescu, la Degi 24.

El a menţionat că motivul pentru care ar putea fi luată în discuţie o asemenea idee este din perspectiva că ar fi "cel mai puternic şi mai credibil semnal de revigorare a USL într-un moment în care nimeni nu prea mai crede în viitorul ei".

 Preşedintele PNL a susţinut că nu a făcut o propunere oficială PSD, ci a fost vehiculată o ipoteză în treacăt.

"Nu a fost o solicitare din partea noastră, sau cum a...Şi nu cred că era cazul ca domnul Ponta să o prezinte public aşa, cum nu a fost, şi anume o propunere oficială a PNL. Dar nu e o mare problemă din asta, a spus domnul Ponta alte lucruri tot neadevărate, dar mai grave decât asta", a mai spus Antonescu.

×