x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: S-ar putea ca Victor Ponta să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora lupt

Antonescu: S-ar putea ca Victor Ponta să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora lupt

de Agerpres    |    12 Mar 2014   •   21:27
Antonescu: S-ar putea ca Victor Ponta să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora lupt
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, că nu duce o bătălie personală cu Victor Ponta, însă a punctat că există posibilitatea ca şeful PSD să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora luptă.

"Eu nu am o bătălie personală cu Victor Ponta. S-ar putea, mai trag nădejde că poate nu se va întâmpla chiar aşa, dar s-ar putea ca Victor Ponta să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora lupt", a spus Antonescu.

Întrebat de ce PNL nu a ieşit de la guvernare în momentul în care PSD a încercat să promulge legile amnistiei sau graţierii sau începerea exploatării Roşia Montană, Antonescu a spus: "Noi nu am plecat atunci de la guvernare, dar nici legile respective nu au trecut, nici amnistia, nici Roşia Montană, nici descentralizarea aşa-zisă a porturilor şi a Poliţiei Române, noi ne-am opus acestor lucruri şi bine am făcut. Sigur că nu rupi uşor o astfel de alianţă, o alianţă cu aproape 5 milioane de voturi nu o rupi cu uşurinţă, nu o rupi pentru că oamenii şi-au dat votul să faci ce ştii, să stai împreună, şi până când n-am pierdut ultima speranţă, până în al 12-le ceas nu am plecat. Noi ne-am opus atunci când lucrurile nu erau în programul de guvernare. Sigur că n-am vorbit cât puteam vorbi, sigur că nu am adus în public toate disputele. Eu minciuni alături de Victor Ponta şi împreună cu USL nu am spus".

Totodată, Antonescu a afirmat că nu doreşte să renege alianţa politică din care PNL a făcut parte alături de PSD şi PC, menţionând că nu a trebuit ca liberalii să iasă de la guvernare pentru a spune nu social-democraţilor. El a mai precizat că regretă ruperea USL pentru că un astfel de proiect se face o dată la foarte mulţi ani, punctând că România nu a avut niciodată o majoritate legitimă atât de mare cât cea pe care a reuşit să o obţină USL.

×
Subiecte în articol: crin antonescu Victor Ponta