x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Victor Ponta este singura variantă de premier susţinută de USL

Antonescu: Victor Ponta este singura variantă de premier susţinută de USL

10 Dec 2012   •   14:50
Antonescu: Victor Ponta este singura variantă de premier susţinută de USL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că victoria USL la alegerile parlamentare de duminică a fost una zdrobitoare şi că singura variantă de premier a USL este Victor Ponta.

"A fost o victorie zdrobitoare. Este încă o dovadă că proiectul USL a fost unul câştigător. PSD şi PNL obţin un număr record de parlamentari. Din toate punctele de vedere există motive de satisfacţie. Iar satisfacţia cea mai mare este că o majoritate a alegătorilor români a urmat proiectul nostru şi vom face tot ce ne stă în putinţă ca să le satisfacem aceste aşteptări", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că USL a obţinut o majoritate categorică în Parlament, de două treimi şi că propunerea ca Victor Ponta să fie prim-ministru este singura varinată susţinută de USL.

"USL, care deţine o majoritate categorică în Parlament, conform votului de ieri, are o propunere clară, pe care toată lumea a cunoscut-o înainte de vot, în legătură cu care în cunoştinţă de cauză cetăţenii s-au dus la vot - propunerea ca Victor Ponta să fie prim-ministru, propus, susţinut de USL. Îl vom prezenta şi la consultările cu preşedintele. (...) Nu e loc de alte combinaţii. În faţa acestui vot masiv, Victor Ponta să fie desemnat prim-ministru. (...) Aşteptăm decizia de convocare a noului Parlament. (...) Noi suntem gata, în momentul în care toate rezultatele vor fi cunoscute oficial, până la detaliu, şi validate de BEC, suntem gata pentru convocarea Parlamentului", a mai spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că, potrivit raportului publicat de observatorii OSCE, alegerile s-au desfăşurat în condiţii absolut normale.

"Nu au existat disfuncţionalităţi, cu atât mai puţin fraude şi cred că trebuie să punem în viitorul Cod electoral nişte sancţiuni foarte clare pentru cei care, din iresponsabilitate sau doar din demagogie, înainte de a avea loc alegerile, ies şi anunţă fraude şi, în acest fel, practic afectează imaginea noastră ca ţară democratică. Înţeleg sau mi-e greu să înţeleg raţiunile electorale pentru care, cu cinci zile înainte, fără să ai niciun fel de informaţie (...), doar din raţiuni demagogice şi electorale, ieşi şi spui că vor fi fraudate peste cinci zile alegerile", a afirmat liderul USL.

Potrivit acestuia, în viitor trebuie să existe politicieni mai responsabili, obiectivul principal fiind acela de a prevedea în Codul electoral până unde poate merge bătălia electorală fără a afecta imaginea democratică a ţării noastre.

"Aici, o să solicit ca deputat, Consiliului Naţional al Audiovizualului, să aplice legea pentru toată lumea. Încălcarea flagrantă, încălcarea tuturor regulilor de către o singură televiziune, în condiţiile în care toate celelalte au respectat sau sunt sancţionate, denotă un regim juridic discreţionar, în care legea se aplică doar la unii", a mai spus copreşedintele USL.






×