x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu vrea alianţă cu PSD: Trebuie să constituim o forţă politică majoră

Antonescu vrea alianţă cu PSD: Trebuie să constituim o forţă politică majoră

28 Dec 2010   •   10:04
Antonescu vrea alianţă cu PSD: Trebuie să constituim o forţă politică majoră
Sursa foto: Bogdan Chesaru /Jurnalul National
143965-.jpgLiberalii s-au decis: vor o alianţă oficială cu PSD şi vor face tot posibilul pentru a-i atrage de partea opoziţiei pe cei de la UDMR. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Crin Antonescu, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3. Antonescu a vorbit şi despre relaţia cu democrat-liberalii, pe care-i consideră vinovaţi pentru dezastrul economiei româneşti.

Crin Antonescu vrea ca PNL şi PSD să oficializeze alianţa anti-PDL şi să facă tot posibilul pentru a schimba guvernul şi raportul de forţe din Parlament. "Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte", a declarat liderul liberalilor.

Formaţiunea de la care opoziţia aşteaptă ajutor să ajungă la putere este UDMR. "Împreună cu UDMR, să discutăm şi să punem în aplicare un vast proiect naţional cu durata de 6 ani, deci până în 2012 alegeri şi în 2016. Adică nu mai mergem pe o improvizaţie de un an şi după aceea începem să ne batem în alegeri", a adăugat Crin Antonescu.

Liberalii nici nu iau în calcul o eventuală alianţă cu UNPR sau cu PDL. Antonescu a respins ideea unei alăturări cu democrat-liberalii, câtă vreme în fruntea acestui partid va rămâne actuala conducere, considerată vinovată de situaţia dezastruoasă a economiei româneşti.

×