x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 175 de ani de la Proclamația de la Blaj. Anunț important făcut de PUSL

175 de ani de la Proclamația de la Blaj. Anunț important făcut de PUSL

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   14:32
175 de ani de la Proclamația de la Blaj. Anunț important făcut de PUSL

Umaniștii au marcat 175 de ani de la Adunarea Națională de la Blaj și au anunțat că vor avea o secție dedicată istoriei, care va fi condusă de cunoscutul scriitor și istoric Laurian Stănchescu.

„Departamentul pentru Transilvania al Partidului Umanist Social Liberal a organizat o acțiune prin care a marcat 175 ani de la strigătul lui Avram Iancu, cu demnitate, onoare și curaj, pentru drepturile istorice și culturale ale națiunii sale iubite, pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Departamentul pentru Transilvania a anunțat cu acest prilej și înființarea Secției de Cultură și Istorie Națională și Universală, coordonată de istoricul și scriitorul Laurian Stănchescu.

Domnia sa, dr. Mădălina Farcaș, președinta Asociației Cultural-Istorice „Testamentul lui Avram Iancu”, a dat citire Proclamației Naționale de la Blaj 14 mai 1848 - 14 mai 2023, amintind de lupta înaintașilor noștri pentru libertate, pentru interesele românilor și ale acestei țări.

Și astăzi, la fel ca acum 175 de ani, răbdarea românilor care vor o viață mai bună este pusă la grea încercare și, dacă am învățat ceva din lecțiile de până acum ale istoriei, se apropie momentul unui nou bilanț”, transmite PUSL într-un comunicat de presă.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×