x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aplauze pentru Onţanu la începutul Conferinţei Naţionale a UNPR; Toma: Îi mulţumim pentru ce a făcut la Bucureşti!

Aplauze pentru Onţanu la începutul Conferinţei Naţionale a UNPR; Toma: Îi mulţumim pentru ce a făcut la Bucureşti!

26 Mar 2016   •   12:45
Aplauze pentru Onţanu la începutul Conferinţei Naţionale a UNPR; Toma: Îi mulţumim pentru ce a făcut la Bucureşti!

Conferinţa Naţională a UNPR în care se alege un nou preşedinte, după retragerea lui Gabriel Oprea, a debutat, sâmbătă, cu un moment de aplauze pentru fostul primar Nicolae Onţanu, care a deţinut în ultima perioadă funcţia de preşedinte interimar al partidului.

Senatorul UNPR Ion Toma a declarat de la tribună că partidul îi mulţumeşte lui Nicolae Onţanu pentru activitatea pe care organizaţia UNPR Bucureşti a desfăşurat-o în partid. 

Cei 450 de delegaţi prezenţi la eveniment au început să aplaude, după această declaraţie a senatorului UNPR. Toma a mai declarat că partidul trece printr-o perioadă ”delicată”.

Senatorul UNPR Ion Toma l-a elogiat, în discursul ţinut în faţa Congresului, şi pe Gabriel Oprea. ”Nu aş fi fost astăzi în faţa dumneavoastră dacă nu ar fi fost Gabriel Oprea, omul care avut puterea de a crede că un grup de oameni poate schimba politica româneacă. Îi mulţumesc lui Gabriel Oprea”, a declarat Toma. El a arătat că UNPR este un partid aparte, pentru că este un partid progresist, care priveşte spre viitor. ”Ştiu, trecem toţi printr-o periodă grea, ne-au plecat o serie de colegi, mă întristează acest lucru, dar ne-au venit şi foarte mulţi colegi (...) Nu e uşor, e o luptă grea, dar sunt convins că vom învinge. Viitorul acestui partid nu e nici în stânga, nici în dreapta, ci în faţa noastră. Dacă avem curajul să mergem înainte, vom avea succes în alegeri”, a precizat Toma.

Senatorul UNPR s-a referit şi la alegerile locale. ”Avem o teamă de ce se va întâmpla la alegeri. Am rugămintea să rezistaţi, să vă gândiţi dacă facem tot ce trebuie pentru UNPR”, a afirmat el, precizând că progresiştii trebuie să facă trei lucruri în perioada următoare: să se organizeze mai bine ca oricând, să fie mai transparenţi şi să fie mai aproape unul de celălat. ”UNPR este un partid puternic. Vom face o surpriză fumoasă la alegerile locale”, a spus Ion Toma. El şi-a încheiat discursul cu un citat: ”Victoria nu e finală, eşecul nu e fatal, curajul de a continua contează cu adevărat”.

Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi alege sâmbătă un nou lider în cadrul Conferinţei Naţionale, ale cărei lucrări au început la ora 11, pentru funcţia de preşedinte fiind depuse trei candidaturi: deputatul Valeriu Steriu şi senatorii Iulian Cristache şi Ioan Iovescu. 

La Conferinţa Naţională a UNPR participă aproximativ 450 de delegaţi din toată ţara care îşi vor alege noul preşedinte. Potrivit unor surse politice, cele mai mari şanse pentru a ocupa funcţia de lider al formaţiunii le are Valeriu Steriu, care şi-a depus candidatura la recomandarea fostului lider, Gabriel Oprea, acesta nefiind prezent la lucrările Conferinţei.

Înfiinţat în 2010, UNPR va avea începând de sâmbătă al treilea preşedinte, după Marian Sârbu şi Gabriel Oprea.

Potrivit unor surse din UNPR, Gabriel Oprea ar putea primi sâmbătă o funcţie onorifică, de preşedinte fondator al partidului, însă pentru ca acest lucru să se întâmple va fi modificat Statutul deoarece actuala formă nu prevede nicio asemenea funcţie.

Pe 3 martie Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR, pe motiv că nu doreşte ca discuţiile legate de dosarele sale penale să afecteze partidul în an electoral. De atunci, interimatul la şefia formaţiunii a fost asigurat de către Neculai Onţanu, care a negociat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, protocolul de colaborare dintre cele două formaţiuni la alegerile locale la nivelul Capitalei.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: neculai ontanu